Rast prihoda posljedica je sve većeg interesa kompanija za korištenje usluga LinkedIna za procjenu kandidata prilikom zapošljavanja

Poslovna društvena mreža LinkedIn izvijestila je o skoku prihoda za 44 posto u četvrtom kvartalu, većem no što se očekivalo, a koji se zahvaljuje sve većem interesu kompanija za korištenje usluga te mreže za procjenu kandidata prilikom zapošljavanja.

Prihodi te mreže u tom su razdoblju povećani na 643,4 milijuna dolara, sa 447,2 milijuna dolara u istom razdoblju godine ranije, pokazalo je u četvrtak objavljeno financijsko izvješće kompanije.

Neto dobit u istom je razdoblju smanjena na 3,1 milijun dolara, s 3,8 milijuna dolara ostvarenih u istom razdoblju godine ranije.

Usluge povezane sa zapošljavanjem bilježile su rast prihoda od po gotovo 50 posto u protekla tri kvartala, potpomognute snažnom ekspanzijom međunarodnih tržišta poput Kine.

“U četvrtom je kvartalu više od 75 posto novih članova pristupilo LinkedInu iz zemalja izvan Sjedinjenih Država”, kazao je izvršni direktor Jeff Weiner.

Kompanija je pridodala 3.000 novih klijenata u dijelu poslovanja sa zapošljavanjem, kazao je financijski direktor Steve Sordello.

Prihodi u LinkedInovom dijelu poslovanja sa zapošljavanjem, nazvanom Talent Solutions u četvrtom su kvartalu poskočili za 41 posto, na 369,3 milijuna dolara. Ti prihodi čine 57 posto ukupnih tvrtkinih prihoda. (banka.hr / Hina)