ralu-logistika-kamioni-largeUnutar redovite procedure certificiranja RALU logistika Hrvatska dobila je HACCP i ISO 9001:2008 standarde za transport, skladište i distribuciju robe u kontroliranom temperaturnom režimu, izvijestili su iz te logističke tvrtke.

Istovremeno, RALU-ove kompanije u Srbiji i Sloveniji dobile su certifikate za djelatnost transporta, dok je kompanija u Mađarskoj u postupku certificiranja.

Oba priznanja imaju veliku vrijednost u poslovnom svijetu te predstavljaju najviše standarde poslovanja, a RALU je na ovaj način postao jedina kompanija u regiji koja ima oba certifikata za logističku djelatnost u hladnom lancu, ističu iz tvrtke.

“Dobivanje certifikata je potvrda da posao radimo na visokom nivou. Posebice me raduje što nas klijenti prepoznaju kao partnera koji pruža kvalitetnu i pouzdanu uslugu u svim segmentima integrirane logističke usluge temeljem čega oni imaju veću mogućnost fokusirati se na svoj ‘core business’, što je jamstvo uspješnog poslovanja”, rekao je predsjednik Uprave RALU logistike Renato Radačić.

Certifikate je u redovitoj proceduri dodijelila tvrtka SGS Adria, a oba certifikata vrijede do druge polovice 2013. kada se obavlja recertifikacijski audit.

Inače, u tom postupku se provjeravaju sve pisane radne procedure, obrasci te postavljanje organizacije kao i to jesu li svi zaposlenici obaviješteni o svojim zadaćama, kako obavljaju posao i za što su odgovorni. U takvim strukturiranim procedurama rada nema mjesta za bilo kakvu neželjenu situaciju što se u konačnici odražava na kvalitetu poslovanja, pojašnjava se u priopćenju.

RALU logistika ima 21. godinu tradicije u segmentu transporta, a u posljednje tri godine tvrtka je usmjerena na pružanje integrirane logističke usluge u hladnom lancu koja uključuje transport, skladištenje i distribuciju.

Kako se navodi, RALU logistika danas predstavlja vodeću regionalnu logističku kompaniju s tvrtkama u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji i Austriji, a s trenutačno najvećom flotom vozila na tržištu koju čini 150 moderno opremljenih hladnjača, prevozi terete širom cijele Europe i u Rusiji.

Kompanija u potpunosti posluje u skladu s međunarodno važećim standardima, a unatoč ekonomskoj krizi i zahtjevnim promjenama na tržištu, RALU logistika je u fazi intenzivnog zapošljavanja i broj zaposlenih je već sada preko 300 te u narednom razdoblju očekujemo da će se taj broj i povećati, zaključuje se u priopćenju.