Ralu logistika postala je članica PLAN Europe, udruge sedam velikih logističkih kompanija koje zajedno imaju 900 vozila i teritorijalno su podijeljene tako da mogu pružiti potpunu logističku podršku farmaceutskoj industriji na području cijele Europe, priopćeno je iz ove hrvatske tvrtke.

PLAN Europe (Pharma Logistics Alliance Network) okuplja vodeće europske logističke kompanije iz Belgije, Danske, Irske, Poljske, Francuske, Španjolske te Ralu iz Hrvatske i Srbije.

Osobina udruge je da članice posjeduju vlastitu logističku infrastrukturu – više od 900 vozila tegljača s pet validiranih cross dock platformi širom Europe koje su GDP Pharma certificirane.

Svaka od članica zadužena je za organizaciju operacija na određenom području, a Ralu Logistika je zadužena za osiguranje logističke usluge u regiji jugoistočne Europe.

“Ralu u posljednje vrijeme bilježi značajan rast u prijevozu i logistici farmaceutskih proizvoda što ujedno potvrđuje fokusiranost naše kompanije na prijevoz visokovrijednih i zahtjevnih roba, ali i na suradnju s klijentima najviših kvalitativnih i sigurnosnih zahtjeva”, rekao je tim poodom predsjednik Uprave Ralu logistike Zvonimir Šćurec.

PLAN Europe udrugu čine, osim Ralu Logistike, tvrtke Essers iz Belgije, Nolan Transport iz Irske i Velike Britanije, Bech-Hansen&Studsgaard iz Danske, Thermo Logistics iz Poljske, Tresserras iz Španjolske i Gandon iz Francuske.

Sve ove logističke kompanije specijaliziraju se za logistiku farmaceutskih proizvoda i obvezali su se na vrlo visoke grupne standarde kvalitete koje propisuje PLAN Europe, kao što su 24/7 proaktivno praćenje temperature i pozicije vozila, validacija sve opreme, poštivanje standarda kvalitete i temperaturnih uvjeta tijekom cijelog opskrbnog lanca, visoki sigurnosni zahtjevi te posvećeno i dobro obučeno osoblje.

PLAN Europe udruga osigurava stratešku prisutnost u Europi, a u mogućnosti je klijentima ponuditi prijevoz, skladištenje i distribuciju za potrebe farmaceutske industrije, od jedne palete do pune prikolice, u cijeloj Europi, u zemljama bivših sovjetskih republika i na području sjeverne Afrike.

Ralu Grupa ima tvrtke u tri zemlje (Hrvatska, Srbija, Mađarska) i više od 300 zaposlenih, a s više od 180 najmodernijih vozila u mogućnosti je pružiti usluge transporta na cijelom području Europe i Rusije, navodi se u priopćenju.