NCR-ova softverska rješenja optimiziraju operacije opskrbnog lanca trgovaca na malo i distributera diljem svijeta

DILJEM SVIJETA NAŠA RJEŠENJA POMAŽU NAJBOLJIM TRGOVCIMA NA MALO I DISTRIBUTERIMA DA SVOJE OPERACIJE VODE VIŠE STRATEŠKI. TAKAV PRISTUP OSIGURAVA VEĆU DOBIT, SMANJUJE TROŠKOVE I POVEĆAVA ZADOVOLJSTVO KUPACA TE OPĆENITO OSIGURAVA VEĆE KOMPARATIVNE PREDNOSTI.
– Todd Michaud, globalni potpredsjednik NCR-a i generalni direktor za NCR Global Enterprise, Merchandising and Supply Chain Solutions

Posljednjih gotovo 130 godina, kompanija NCR svjetski je lider u tehnologijama maloprodajnih transakcija. Nedavno je svoje inovacije dodatno proširila, ponudivši poslovnim subjektima unutar opskrbnog lanca novi portfelj usluga, kroz takozvani Power Enterprise softver. Ovakva rješenja, koja diljem svijeta uvode trgovci na malo, veletrgovci i distributeri, bitno olakšavaju svakodnevne transakcije između poslovnih subjekata i potrošača. Usluge koje NCR nudi kroz Power Enterprise sustav primarno su dakle namijenjene trgovcima na malo i distributerima robe brzog obrtaja (kao što su hrana, roba široke potrošnje, roba s diskontnim cijenama, te proizvodi namijenjeni zdravlju i ljepoti). Rješenja uključuju trgovanje, automatsko skladištenje i nadopunjavanje skladišta, transport, te upravljanje skladištem i B2B odnosom s klijentima. Ona povećavaju učinkovitost, pomažu u optimizaciji cijena i zaliha, te osiguravaju točnost podataka, dok je pristup podacima – ključnim za donošenje odluka i poduzimanje akcija – osiguran na razini cijelog poduzeća.  Sretni smo što kroz suradnju s M.A.I. Trade, dio rješenja iz Power Enterprise sustava ove godine možemo ponuditi i hrvatskome tržištu. Rješenja koja uvodimo pomno su odabrana, na temelju benefita koje na lokalnom tržištu osiguravaju trgovcima u maloprodaji i distributerima.

Pojednostavljen sustav upravljanja artiklima i politikom određivanja cijena
Zahvaljujući NCR HQ aplikaciji, izazovni zadaci planiranja prodajnog asortimana, te upravljanja politikom određivanja cijena bitno su pojednostavljeni. Lanci mješovite robe, koji rade i s desecima tisuća artikala, surađuju sa stotinama dobavljača, te upravljaju tisućama promjena redovnih cijena i troškova, moraju uložiti jako puno napora kako bi sve to držali pod kontrolom. NCR HQ svime time upravlja kroz samo jednu aplikaciju koja osigurava točne i dosljedne podatke o artiklu – u svim sustavima, te između trgovinskih partnera. Uz NRC HQ rješenje, ručno unošenje podataka svedeno je na minimum, čime se smanjuju troškovi radne snage i opasnost od nastanka pogrešaka, dok automatizirani sustav za određivanje cijena omogućuje ostvarivanje ciljanih marži, kako za redovne artikle, tako i za artikle koji se nude po promotivnim cijenama. Povratno, poboljšani asortiman robe te dosljedni pristup u određivanju cijena pozitivno utječe na zadovoljstvo kupaca. Kroz portal za suradnju, NRC HQ također poboljšava komunikaciju s dobavljačima i to razmjenom elektroničkih podataka o artiklima (npr. o promjenama troškova, poslovnim dogovorima, promjenama cijena i novim artiklima).

Maksimizacija koristi od investicije u zalihe
Imati dovoljno robe na policama, kako bi zadovoljili potražnju potrošača i potrebe kupaca, konstantan je izazov za svakog trgovca. Naručite li previše, police će biti pune, a potrošači zadovoljni, no ne uspijete li sve prodati, bit ćete prisiljeni smanjiti cijenu ili čak robu baciti, a to će vam stvoriti nepotrebne gubitke. S druge strane, naručite li premalo, propuštate potencijalnu prodaju te riskirate da vaši kupci odu konkurenciji.
NCR DDR – Demand Driven Replenishment (obnova zaliha usklađena s potražnjom), aplikacija je koja kreira savršenu narudžbu za vaš dućan kako biste u njemu imali točno onoliko robe koliko je potrebno. U svrhu predviđanja potražnje za svakim artiklom unutar svakog dućana, algoritmi za predviđanje koriste signale potražnje, dolazeće promocije, povijesne obrasce ponašanja te kalendar događanja. Sustav analizira prognoze, zajedno s ciklusima dostave te drugim ključnim varijablama na temelju kojih stvara optimalnu narudžbu – narudžbu s kojom su potrebe vaših potrošača zadovoljene, a gubici svedeni na minimum. Sve to podržano je i sustavom za praćenje stavaka na zalihama te mobilnom tehnologijom koja optimizira njihovo upravljanje.
NCR Purchasing aplikacija upravlja obnavljanjem zaliha na skladištu, radi zadovoljenja potreba u višekanalnom sustavu distribucije. Uz ovaj suvremeni alat, koji automatizira vaše dnevne aktivnosti, sada se možete bolje usredotočiti na iskorištavanje prilika za ostvarenje dodane vrijednosti, kroz smanjenje troškova i maksimizaciju financiranja od strane dobavljača. Narudžbe skladišta uzimaju u obzir potražnju iz svih kanala, skupa sa svim varijablama, kao što su prilike za kupovinu unaprijed, rasponi cijena i sl. Oba rješenja dizajnirana su tako da podržavaju nijanse u nadopunjavanju zaliha hrane te osiguravaju točniju prognozu od rješenja koja nisu namijenjena za prehranu.

Optimizacija transporta
Smanjivanje transportnih troškova, uz zadržavanje standarda usluge prema klijentima veliki je izazov za većinu kompanija. NCR nudi cijeli niz rješenja kojima se automatiziraju operacije transporta te povećava njegova učinkovitost. NCR Transportation Optimization aplikacija je koja omogućava smanjenje broja prijeđenih kilometara, uz pomoć sustava za planiranje ruta, što posljedično smanjuje utrošak goriva i troškove prekovremenog rada. Dock Scheduling sustav svojevrsni je online portal za prijevoznike koji omogućava planiranje isporuka, objedinjujući informacije o dostupnosti pristaništa, raspoloživosti radne snage u skladištu s ulaznim dostavama radi povećanja produktivnosti skladišta. Upravljanje pristaništem koordinira kretanje prikolica kroz skladište te osigurava vidljivost dizalica i hitne dostave. Radi potvrđivanja dostave robe, osiguranja potrebnih potpisa te kreiranja elektronskih računa koristi se Power Delivery mobilna tehnologija. Sve to smanjuje ulazne i izlazne troškove prijevoza, optimizira korištenje skladišnih resursa te osigurava iznimnu točnost i transparentnost do zadnjeg kilometra u lancu opskrbe.

Zadovoljstvo maloprodajnih kupaca
NCR’s Customer Relationship Management solutions, rješenja za upravljanje odnosima s kupcima koja NCR nudi, posebno su dizajnirana kako bi zadovoljila specifične potrebe trgovaca i distributera. Mobilna i web rješenja omogućuju kupcima da sami plasiraju svoju narudžbu, te nude alate za prodaju putem mobilnih aplikacija. Bez obzira koristite li tablet, laptop ili drugu web platformu, zahvaljujući našim rješenjima, vaši će prodajni predstavnici postati pouzdani prodajni savjetnici te vam na ovaj način pomoći da postanete tržišni lideri u pružanju usluga kupcima. NCR Power Mobile, naša najnovija aplikacija s privlačnim korisničkim sučeljem, prodajnim predstavnicima i kupcima omogućava da preko svojih pametnih telefona ili tableta dodatno istraže proizvode, naruče robu i provjere status narudžbe te da u bilo koje vrijeme pristupe cijelom nizu podataka o artiklu koji ih interesira.

Sveobuhvatan pristup današnjem lancu opskrbe
Kompanije diljem svijeta koriste NCR Global Enterprise, Merchandise and Supply Chain rješenja kako bi optimizirale tijek robe, podataka i plaćanja kroz kompleksnu mrežu maloprodajnih lanaca, uz poseban fokus na postizanje izvrsnosti u upravljanju robom kratkog roka trajanja. Ova rješenja, namijenjena primarno vodećim globalnim trgovcima robe široke potrošnje, i distributerima hrane prisutna su i koriste se u više od 50 zemalja diljem svijeta. Sretni smo što sada, u suradnji s M.A.I. Trade svoje NCR Power Enterprise rješenje uvodimo i u ovu regiju, počevši s Hrvatskom.

O M.A.I. TRADE
M.A.I Trade je regionalna kompanija specijalizirana za IT rješenja u maloprodaji i ugostiteljstvu. Osnovana 1993. godine u Rijeci, M.A.I. Trade već je više od 10 godina ovlašteni NCR-ov razvojni partner. S tisućama POS uređaja ugrađenih diljem regije, vodeći smo dobavljači IT usluga u maloprodaji. Slijedeći svjetske trendove u maloprodaji, i rastućoj lokalnoj potražnji za naprednim maloprodajnim tehnologijama, vjerujemo da je domaće tržište spremno prihvatiti nova softverska rješenja u maloprodaji i distribuciji koje sada, u suradnji s NCR-om, nudimo svojim kupcima.

O NCR-u
NCR Corporation globalni je lider u tehnologijama vezanim uz transakcije s potrošačima, koji svakodnevnu interakciju s poslovnim partnerima pretvara u iznimno iskustvo. Sa svojim softverom, hardverom te portfeljem usluga, NCR podržava više od 485 milijuna transakcija dnevno – u maloprodaji, financijskom sektoru, putničkim agencijama, ugostiteljstvu, telekomunikacijskim uslugama i tehnologiji, te malom poduzetništvu. NCR-ova rješenja pojednostavljuju svakodnevne transakcije, čineći život lakšim. Sa sjedištem u Duluthu, u Džordžiji, NCR zapošljava oko 29.000 ljudi te posluje u 180 zemalja diljem svijeta. NCR je trgovačka marka NCR korporacije u SAD-u i ostalim zemljama. Pozivamo investitore da posjete našu web stranicu, koju redovito ažuriramo s financijskim i drugim bitnim informacijama o NCR-u.
Više o NCR rješenjima saznajte na www.mai.hr.

PROMO