Norveška tvrtka Auka, autor aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja. Pritom se mogu osloniti na Settle partnera za ugostiteljski sektor, Gastronomade, koji pružaju konzultantsku podršku kafićima i restoranima koji žele uvesti Settle i koji su ovu ulogu imali i kod ugostitelja koji od danas prihvaćaju mobilno plaćanje kroz Settle.

Remaris nudi vodeće rješenje za plaćanje u kafićima i restoranima u Hrvatskoj te ga trenutačno koristi više od 2.700 kafića i restorana širom zemlje. Više od 17 tisuća konobara i drugog uslužnog osoblja svakodnevno koristi jednu od više od 3400 blagajni koje pokreće Remarisovo rješenje. Tijekom ljeta, ove su brojke još i veće, te Remarisovu platformu koristi više od 3200 ugostiteljskih objekata, što čini čak 25 posto hrvatskog tržišta.

Settle se kao način plaćanja može koristiti u Brokenships Cafeu i Brokenships Bistrou (Katarinin trg 3), kao i samom Muzeju prekinutih veza, Cheese Baru (Augusta Cesarca 2), Pomeriju (Varšavska 8) i Mojo Baru (Martićeva 5) u Zagrebu.

“Naše rješenje jedino je software-as-a-service (SaaS) rješenje za blagajne ugostiteljskih objekata koje se izvršava u oblaku, a možemo se pohvaliti i da smo 2013., kada smo predstavili naš sustav, bili prvi poslovni sustav u oblaku koji je krenuo u masovnu primjenu. Naš je fokus na digitalnim rješenjima koja koriste vrhunske tehnologije, u što se uklapa i upravo potpisano distribucijsko i tehnološko partnerstvo s Aukom i Settleom. Restoranima i kafićima pružamo najbolja rješenja za plaćanje koja će biti praktična njihovim gostima”, naglasio je Hrvoje Habjanec, direktor Remarisa.

“Gastronomadi djeluju desetak godina u sektoru gastronomije s ciljem podizanja razine usluga u HoReCa sektoru, što se odnosi i na primjenu novih tehnologija koje smanjuje troškove i pojednostavljuju poslovanje. Suradnja sa Settleom na Crossover festivalu bila je naš prvi korak na implementaciji Settle mobilne aplikacije u ugostiteljskim objektima. Intenzivno radimo na širenju prodajne mreže, a ugovor s Remarisom će nam to uvelike olakšati”, izjavila je Fani Prodan, direktorica marketinga Gastronomada.

Sara Rasmussen, voditeljica poslovanja Settlea u Hrvatskoj, partnerstvo s Remarisom smatra važnim jer omogućava potencijalnim korisnicima – vlasnicima ugostiteljskih objekata – da brzo i lako implementiraju Settle u svoje poslovanje.

“Na ovoj novoj integraciji, sa svim specifičnostima za ugostiteljski sektor, nastavljamo raditi s Gastronomadima koj se najbolje snalaze u ovom konkretnom okruženju te mogu pomoći kafićima i restoranima da se što brže uključe na ovu platformu. Sve su lokacije, nakon ove integracije, brzo spremne za prihvaćanje mobilnog plaćanja, naravno, ukoliko to njihovi vlasnici žele. Korisnici Settlea sada imaju priliku na više mjesta doživjeti brzinu i jednostavnost mobilnog plaćanja, a vjerujemo da ćemo brojne nove korisnike dobiti i na licu mjesta, kada u ovim restoranima i kafićima vide koliko je praktičnije platiti mobilnim telefonom umjesto gotovinom”, naglasila je Rasmussen.

Osim spomenutih lokacija koje od 21. siječnja prihvaćaju mobilno plaćanje kroz Settle, aplikacija Settle može se koristiti za plaćanje i u nizu drugih trgovina i uslužnih djelatnosti. Na današnji dan Settle prihvaćaju Mala kavana, Eduinus, Body Mechanics, Gheeklife, Here be dragons, Metta obrt, Tim Luš, Trapezius, Očna optika i optometrija VOX, Body building i fitness učilište prof. Siser, La Creme wellness & beauty spa center, Aquarius Music Shop, Oko stola, Rockmark, Poliklinika Superiora, Gastronomadi i Vinoteka Vintesa.