Rewe više ne tiska niti ne distribuira letke

Ukidanjem se želi uštedjeti više od 73.000 tona papira, 380 milijuna kilovatsati energije, 70.000 tona CO2 i 1,1 milijun tona vode svake godine

Njemački trgovački lanac Rewe prestao je tiskati i distribuirati letke od 1. srpnja 2023, a kao razlog se navodi zaštita okoliša. Rewe trenutno distribuira oko 25 milijuna brošura svaki tjedan, piše Fenix magazin, a prenosi N1 portal.

Ukidanjem se želi uštedjeti više od 73.000 tona papira, 380 milijuna kilovatsati energije, 70.000 tona CO2 i 1,1 milijun tona vode svake godine. Rewe sebe vidi kao pionira industrije.

Ubuduće je cilj kupce informirati o posebnim ponudama prvenstveno putem vlastite aplikacije i web stranice. U poslovnicama će također biti kuponi i informacije. U sklopu prelaska održat će se i reklamna kampanja pod motom #nezamislivo.

Za Rewe je ovaj korak svakako povezan s određenim rizikom. Prema institutu za istraživanje tržišta u Kölnu IFH, oko 50 posto potrošača u maloprodaji hrane redovito dobiva informacije o posebnim ponudama iz tiskanih brošura.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakVaraždinsko bučino ulje postalo 44. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u EU
Sljedeći članakAgrosolari mogu ublažiti i utjecaj klimatskih promjena na poljoprivredu