Naša koža, po prirodi, nije stvorena za često pranje sapunima i deterdžentima, niti da je u prekomjernom kontaktu s dezinfekcijskim sredstvima.

Česta pranja ruku i dezinfekcijska sredstva postala su danas realnost zbog prijetnje virusnih oboljenja. Kako se tim postupcima skida sloj rožnatih stanica i stanjuje fosfolipidni dvosloj, važno je redovito, i više puta dnevno, koži dodavati tvari kojima se dvosloj štiti i obnavlja.

Kako se oštećuje zaštitna barijera kože
U slučaju oštećenja zaštitnoga hidrolipidnog sloja, oštećuje se zaštitna barijera kože zbog gubitka čvrstih veza među stanicama rožnatog sloja. Koža postaje gruba, tvrda, sklona pucanju i iritacijama. Rezultat toga je lakši prodor mikroorganizama ili alergena, što narušava imunološki sustav kože i može rezultirati infekcijom ili alergijskom reakcijom. Vrlo je važna zaštita i njega kože ruku uslijed učestalog korištenja dezinfekcijskih sredstava i agensa koji oštećuju kožu.

Unimast – štiti kožu i smiruje
Unimast štiti prije, smiruje za vrijeme i obnavlja nakon izlaganja kože težim uvjetima. Mast s alantoinom, propolisom i pčelinjim voskom dobar je odabir i za kućnu i profesionalnu uporabu.

Kad govorimo o težim uvjetima pri tome podrazumijevamo utjecaj hladnoće i vjetra, često izlaganje deterdžentima, dezinficijensima te svakodnevno nošenje zaštitnih rukavica. Svi ti uvjeti prisutni su u profesionalnom i privatnom životu. Ostali utjecaji koji mogu nepovoljno djelovati na kožu su rad na zemlji (npr. vrtlarenje) ili rad s građevinskim materijalom, te izlaganje kože fizičkim agensima poput trenja kože ili u slučajevima zaležanosti. U tim uvjetima primjena Unimasti više je nego potrebna, ruke i kožu uopće neophodno je tretirati zaštitnom Unimasti prije i poslije izlaganja.

Koje prirodne sastojke sadrži Unimast
Alantoin – sastojak koji se u kozmetici koristi već 70 godina te ima dokazanu ulogu u umirivanju i zacjeljivanju kože. Izvorno je biljni metabolit, ekstrakt biljke gavez koja je već godinama poznata po svojim ljekovitim svojstvima i koristi se za liječenje bolesti kože i kostiju. Alantoin je aktivator staničnog rasta, potiče epitelizaciju i regeneraciju kože. Ima snažno protuupalno djelovanje pa je čest sastojak kozmetike za njegu kože sklone upalnim procesima, poput atopijskog dermatitisa, ekcema, psorijaze, akni.

Propolis – ima antivirusna i antimikrobna svojstva, izuzetno je moćan saveznik kože osoba koje puno vremena provode u zagađenom okolišu jer obiluje antioksidansima. Pomaže u zacjeljivanju kožnih oboljenja i opekotina, ima protuupalno djelovanje zahvaljujući flavonoidima koji sprječavaju sintezu prostaglandina koji utječu na razvoj upale i boli. Stimulira regeneraciju epidermisa te potiče brže zacjeljivanje oštećene kože i sprječava nastanak sekundarne infekcije.

Pčelinji vosak – materijal od kojeg pčele grade i kojim čuvaju svoju košnicu. Ne kvari se, a ljudi ga koriste već tisućljećima u kozmetičke svrhe. Pčelinji vosak je bogat vitaminima topivim u mastima, posebno A vitaminom. Glavne prednosti su mu što štiti kožu od isušivanja te pruža zaštitu od brojnih vanjskih čimbenika, zahvaljujući čemu ona zadržava svoju vlažnost i čvrstinu.

Dostupnost proizvoda
Unimast je dostupna u ljekarnama i Internet trgovinama ljekarni, a moguće ju je naručiti direktno na mail: pip@pip.hr.

Unimast proizvod za zaštitu i njegu kože cijelog tijela najbolje je koristiti kada vam je koža izložena:
• vjetru i hladnoći
• vodi, deterdžentima i dezinficijensima
• fizičkim agensima (trenje i zaležanost)
• prije i poslije korištenja jednokratnih rukavica
Više o proizvodu i proizvođaču možete doznati ovdje.

Tvrtka PIP za proizvod Unimast nagrađena je brončanom medaljom za inovacije od strane Svjetske federacije inovatora.
“Inovatorstvo je sveprisutno u Farmakol liniji”, govore u PIP-u te dodaju kako su ponosni na osvojenu medalju koja je nastavak niza uspjeha budući da su mnogi od njihovih Farmakol proizvoda nosioci su brojnih medalja za inovatorstvo. “Medalje su produkt sveobuhvatnog pristupa u kojem se primjenjuje iskustvo apiterapije i nova saznanja o djelovanju pčelinjih proizvoda”, poručuju iz PIP-a.

Ivan Bračić, osnivač tvrtke PIP i inovator, sa suradnicima radi na osmišljavanju novih proizvoda tako da svake godine tvrtka na tržište lansira dva-tri nova proizvoda. “Krenuli smo vrlo ambiciozno u 2020. godinu s velikim planovima koje smo, usprkos globalnim problemima uzrokovanim pandemijom, realizirali. Unimast i Kardiopip kapsule, te repelenti PikoStop i PikoStop Kids našli su svoje kupce vrlo brzo nakon izlaska na tržište. Razlog tome je što linija Farmakol postoji već dugi niz godina i zadobila je povjerenje kupaca. Kvaliteta, učinkovitost te pristupačnost glavne su odlike ove linije stoga svaki novi proizvod pobudi veliki interes kod kupaca.”

S ovom nagradom ne prestaju inovacije i osmišljavanje novih proizvoda u PIP-u. Raste potreba za inovativnim rješenjima jer je tržište sve zahtjevnije i čini veliki zaokret upravo prema pčelinjim proizvodima. Visoka kvaliteta, provjereni sastojci i unapređenje proizvoda temeljeno na znanstvenim činjenicama o djelotvornosti, bit će put kojim se nastavlja razvoj inovacija u PIP-u, zaključuju u ovoj tvrtki.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!