Bakterije i gljivice na rublju izvor su neugodnih mirisa i mogu prenositi bolesti ili uzrokovati iritaciju kože. Sanytol je stoga razvio sredstvo bez izbjeljivača koje učinkovito čisti i dezinficira bijelo i obojeno rublje.

Koristi se pri strojnom ili ručnom pranju, djeluje na svim temperaturama kao dodatak za dezinfekciju bijelog ili obojenog rublja i prikladno je za sve vrste materijala, čak i one najosjetljivije.

Ima trostruko djelovanje budući da uništava bakterije, gljivice i viruse. Također uklanja bakterije koje uzrokuju neugodne mirise na rublju i ostavlja ugodan i dugotrajan svjež miris. Sredstvo je dermatološki ispitano.

Pranje rublja
Kako bismo uštedjeli energiju i novac, navikli smo koristiti što manje sredstva za pranje te prati rublje na nižim temperaturama. Zbog toga se pranjem ne eliminiraju sve bakterije iz rublja što za posljedicu ima neugodan miris.

Naš savjet:
• Prije pranja odvojite rublje izloženo mikrobiološkom riziku kao što je donje rublje, kuhinjske krpe ili dječja odjeća od ostatka rublja
• Uvijek koristite dezinfekcijska sredstva koja učinkovito uklanjaju mikroorganizme
• Dezinfekcija na niskoj temperaturi bez izbjeljivača za sve vrste tkanina
• Posebice obratite pažnju na dezinfekciju odjeće za bebe, sportske odjeće, donjeg rublja, odjeće koju nosite kod kuće, rublja koje je bilo u kontaktu sa životinjama i odjeće bolesnih osoba.

Pranje nije dovoljno, potrebna je dezinfekcija, a Sanytol učinkovito dezinficira sve vrste tkanina pri niskim temperaturama (već od 20°C) bez izbjeljivača.