OeTTINGER-pivo-midiOeTTINGER pivo će se uskoro naći na tržištu BiH, a ovaj najprodavaniji pivarski brand u Njemačkoj, Sarajevskoj Pivari povjerio je proizvodnju svog piva za BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju.

“Ogromna financijska ulaganja u opremu, u kadrovsko osposobljavanje uposlenika koji su svojim znanjem omogućili implementaciju najmodernijih procesa, procedura i standarda rezultirali su potpisivanjem ugovora za licenciranu proizvodnju OeTTINGER-a. Ovo je još jedan dokaz da Sarajevska pivara proizvodi pivo prema najvišim europskim standardima kvaliteta”, rekao je generalni direktor Sarajevske pivare d.d. Haris Kuskunović.

Prvom točenju OeTTINGER piva u Sarajevskoj pivari prisustvovao je i tehnički konzultant za licencirane partnere OeTTINGER-a International Gregor Mauritz.

“Proizvedeno je odlično OeTTINGER pivo i mi smo zahvalni za kontinuiranu i dobru podršku koju smo dobili od Sarajevske pivare. Radujemo se nastavku suradnje i promatramo ovo kao početak dugoročnog partnerstva, ne samo za proizvodnju našeg pilsa, nego i drugih Oettinger proizvoda. I Oettinger i Sarajevska pivara su kompanije s dugom tradicijom, koje dijele slične poslovne filozofije. Sarajevska pivara proizvodi modernom tehnologijom i ponosni smo što se naše pivo može proizvoditi u ovoj kompaniji”, istakao je Mauritz tijekom prvog točenja OeTTINGER piva.

OeTTINGER pivarska grupacija jedna je od najvećih u Njemačkoj i lider je na tržištu još od 2004. godine. Uspjeh i povećanje globalnog razvoja Pivarske grupacije OeTTINGER temelji se na njemačkoj tradiciji proizvodnje piva. Grupa je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a OeTTINGER pivo se prodaje u više od 100 zemalja. (www.klix.ba)