sardina-u-biljnom-uljuProizvođač Sardina s otoka Brača na tržištu nudi riblje konzerve na bazi srdele, tune, skuše i oslića, a najpopularniji proizvodi su fileti od tune u biljnom i maslinovom ulju.

Po dovršetku nove tvornice, koja je u izgradnji, asortiman će se obogatiti ribljim paštetama, salatama od tune te mariniranom i soljenom ribom, ističe Davor Gabela, član uprave zadužen za komercijalu.

Svi proizvodi dolaze pakirani u konzerve od 115 g, dok transportna kartonska pakiranja uključuju 50 ili 100 komada.

S dobrom pokrivenošću u maloprodaji i prisutnosti na policama vodećih trgovaca na malo, proizvodi Sardine na hrvatskom tržištu zauzimaju udjel koji u tvrtki procjenjuju na oko 35 posto.

Svoje proizvode preporučuju trgovcima zbog njihove kvalitete, mogućnosti kontinuiranog isporučivanja robe te stogodišnje tradicije u preradi ribe.

Odličan odnos kvalitete i cijene, višestruke koristi od konzumacije konzervirane ribe jer ne sadrže konzervans te su najbogatiji izvor Omega 3 nezasićenih masnih kiselina, proteina, željeza, kalcija i vitamina D, argumenti su koji proizvode Sardine preporučuju potrošačima. Usto, meso ribe je po svojoj strukturi dijetetski proizvod te se preporučuje osobama koje žive i rade u uvjetima stresa, maloj djeci i trudnicama.