IMG_0594Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske je potpisao Sporazume o poslovnoj suradnji s partnerima. Novim Sporazumima napravljen je značajan iskorak u uvjetima koje će participirati članice Saveza.

Osim uvjeta povoljnije kupovine i nabave proizvoda dobavljači će pratiti članice Saveza putem niza aktivnosti, poput akcijskih ponuda, trajno niskih cijena, marketinških potpora, te programom dostave roba.

S ključnim partnerima s kojima je Savez potpisao Sporazum, a koji su prepoznali snagu i kvalitetu malih trgovaca, omogućeno je članicama putem zajedničke suradnje s dobavljačima ostvariti ciljeve povećanja prodajnih rezultata. Potpisani Sporazumi malim trgovcima omogućuju kvalitetniju, konkurentniju i jeftiniju nabavu.

Danas Savez broji 153 članice s 215 prodajnih mjesta, a zapošljavaju preko 500 djelatnika, te su respektabilan partner u području male trgovine. Savez čine Udruga trgovaca Zagreba, Udruga trgovaca Rijeka i Udruga trgovaca Međimurja.

logo1 sumtPredsjednik Saveza Robert Fućak naglasio je da je strateški cilj Saveza postizanje dobrih uvjeta kod dobavljača, te je to ujedno i preduvjet koji daje mogućnost malim trgovcima da postanu konkurentniji, a što je i pretpostavka za objedinjavanje i jedinstvo svih malih trgovaca koji se nalaze i rade u Hrvatskoj.

“Konkurentnost na području male trgovine neće biti moguća dok se mali trgovci ne povežu i okrupne, te zajedničkim nastupom prema proizvođačima i dobavljačima dođu do kondicija koje će im omogućiti konkurentnost, a koju ne mogu postići samostalno bilo na razini pojedinca ili na razini udruga koje djeluju samostalno”, naglasio je predsjednik Saveza Robert Fućak.