carlsberg-croatia-sergey-donchev-largeSergey Donchev imenovan je novim predsjednikom Uprave Carlsberga Croatia, a dužnost preuzima početkom sljedeće godine.

Sergey Donchev zamijenit će Thomasa Kure Jakobsena na mjestu predsjednika Uprave Carlsberga Croatia i Carlsberga Hungary te će na novoj poziciji biti odgovoran za cjelokupno poslovanje Carlsberga na tržištima u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Donchev u Hrvatsku dolazi s pozicije direktora prodaje Carlsberga Bulgaria gdje je, kao član upravljačkog tima, doprinio jačanju poslovanja i pozicioniranju kompanije koja se s četvrtog mjesta nametnula kao ozbiljan izazivač za vodstvo na iznimno konkurentnom tržištu u Bugarskoj, navode iz Carlsberga.

Posjeduje višegodišnje menadžersko iskustvo u prodaji, logistici i nabavi koje je stekao radeći za Coca-Cola HBC i Zagorka Heineken pivovaru, a Carlsbergu Bulgaria pridružio se 2003. godine. Rođen je 1963. godine, a diplomirao je međunarodnu ekonomiju te magistrirao zrakoplovno inženjerstvo u Sofiji.

Thomas Kure Jakobsen prema planu završava sa svojim zaduženjima u regiji South East Europe (SEE) krajem ove godine i karijeru nastavlja u središnjem uredu Carlsberga u Kopenhagenu, gdje se vraća nakon četiri uspješne godine u Hrvatskoj.

Naime, poticanjem dinamičnog i brzog razvoja inovacija u Carlsbergu Croatia te posvećenosti potrošačima, osigurao je rast tržišnog udjela kompanije. Pod njegovim je vodstvom u Hrvatskoj predstavljen Zlatni Pan koji je razvijen u suradnji s hrvatskim ljubiteljima piva, a ovaj uspješan koncept kasnije je primijenjen i u ostalim zemljama regije SEE. U 2010. godini uspješno je lansiran cider Somersby čime je uvedena nova kategorija na hrvatsko tržište pića, a ove su godine predstavljena dva Pan Radler okusa dostupna i u praktičnoj PET ambalaži. Thomas Kure Jakobsen bio je ključan i u razvoju Carlsberga Hungary u profitabilnu kompaniju sa snažnim rastom, kaže se u priopćenju Carlsberga Croatia.