25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 22:06
U fokusuAktualnoŠesti put u Hrvatskoj Odabrani proizvod godine

Šesti put u Hrvatskoj Odabrani proizvod godine

Prepoznatljivi crveni žig za inovativnost ove nam godine otkriva koji lanac benzinskih pumpi ima najbolju kavu, kojoj liniji mliječnih proizvoda kupci najviše vjeruju, koji se dodatak jelima ističe među konkurentima te koje su kapsule za perilicu posuđa kupci procijenili najinovativnijima na tržištu.

Međunarodna licenca Product of the Year koja je u Hrvatskoj poznata kroz prepoznatljivi crveni žig Odabrani proizvod godine, dodijeljena je po šesti put. Bez obzira na prošlogodišnju tržišnu neizvjesnost zbog koje je broj nominacija bio očekivano manji, kupci su pokazali zadovoljstvo inovacijama, a pobjedu su unutar četiri kategorije odnijeli Belje s mliječnim asortimanom Kravica Kraljica, Petrol Kava na putu, Podravka Vegeta BIO te Reckitt Finish Ultimate All in 1 kapsule. Osim prestižnog isticanja među konkurentima, žig predstavlja priznanje novitetima prepoznajući njihovu kvalitetu i inovativnost koja je temelj uspješnog puta na police trgovina.

REALAN PRIKAZ KVALITETE
Istraživanje je provela nezavisna agencija NielsenIQ, koja širom svijeta provodi analize tržišnih kretanja. Reprezentativni uzorak hrvatske populacije uravnotežen prema spolu, dobi i regiji odabrao je najbolje proizvode po kriterijima inovativnosti proizvoda, atraktivnosti u usporedbi s ostalim proizvodima u kategoriji te namjeri kupnje.

Velika vrijednost žiga leži u činjenici da on hrvatskim kupcima već šestu godinu ulijeva povjerenje kod odabira proizvoda koji su novi na tržištu. Osim proglašenih pobjednika u četiri kategorije koji su dobili pravo na korištenje žiga Odabrani proizvod godine u razdoblju od 12 mjeseci, svi prijavljeni proizvodi dobivaju na uvid istraživanje koje im daje veliku vrijednost zbog usporedbe s konkurentima, mišljenja kupaca i smjernica za daljnje poboljšanje.

O samom priznanju i vrijednosti koje ono donosi proizvođačima više otkriva direktor licence Product of the Year za Adria regiju, Gregor Gorenc.
“Iz godine u godinu bilježimo trend sve većih zahtjeva kupaca u pogledu kvalitete, razine inovativnosti i prilagodbe specifičnim zahtjevima kupaca. Naše istraživanje kategorija daje izniman uvid u mišljenje kupaca, a za sve proizvođače koji imaju proizvode u drugim zemljama nudi dodatnu mogućnost usporedbe između tržišta, Sve u svemu, to je nešto na čemu počiva svako ozbiljno planiranje potrošačkih proizvoda i usluga. Sa strane kupca, naš žig je jamstvo za izuzetne proizvode i preporuka drugih kupaca u pojedinim kategorijama. Dakle, to je upravo ono čemu svi težimo – savjet za kupnju od korisnika. Zbog toga, ali i mnogih drugih aspekata, naš žig je globalni bestseler i referenca industrije koju svi drugi žele oponašati, zaključuje Gorenc“

SAVEZNIK PRI IZBORU
Odabrani proizvod godine za misiju ima pomaganje kupcima pri izboru između mnogo vrsta i varijacija proizvoda sa mnogobrojnih polica. Potrebe i želje kupaca rastu te su sada u potrazi za proizvodima koji su napredniji, lakši za korištenje i ispunjavaju više uvjeta. Prepoznavanjem crvenog žiga kupci dobivaju garanciju od ostalih kupaca kako bi sami mogli preskočiti korak testiranja raznih proizvoda.

S druge strane, žig nagrađuje proizvođače koji se trude poboljšavati kvalitetu svojih proizvoda. Uz veliku vrijednost uvida u rezultate mišljenja o brojnoj konkurenciji, dobivanje žiga je marketinški alat koji dokazano pomaže u prodaji.

Odabrani proizvod godine 2023. – Izjave

Niko Knez – član Uprave, Petrol
Izuzetno smo ponosni što je naš proizvod Kava na putu prepoznat od strane stručnjaka, a potom i od strane potrošača te je proglašen najboljim proizvodom u kategoriji i nositeljem žiga Odabrani proizvod godine za 2023. Novi osvježeni izgled naše Kave na putu odražava bogatstvo naše ponude te raznolikost ukusa, puteva i želja naših kupaca, a zbog njezinog božanstvenog okusa svaki se put rado vraćaju na Petrol i Crodux prodajna mjesta.

Kristina Perković – manager potkategorije u Poslovnom programu Kulinarstvo, Podravka
Oduvijek ističemo da Podravka nema potrošače, već goste za stolom. Cilj nam je da svaki „gost za stolom“ pronađe proizvod za sebe, a posebno smo ponosni što je Vegeta BIO ove godine odabrana od strane potrošača. Vegeta BIO proizvedena je prema pravilima organskog uzgoja i nosi BIO certifikat, a namijenjena je svima koji posebnu pažnju posvećuju dobrobiti življenja i održivosti proizvoda. Ovo vrijedno priznanje dokaz je prepoznavanja jedinstvenosti od strane potrošača, a mišljenje potrošača najrelevantnija je potvrda kvalitete koju proizvod može dobiti.

Antonio Šoštarić – Senior Trade Marketing Manager Adriatics, Reckitt Benckiser d.o.o.
Iznimno nam je zadovoljstvo što su hrvatski potrošači prepoznali Finish Ultimate All in 1 kapsule kao izvrstan i inovativan proizvod. Posebno smo sretni jer se naš trud isplatio, tj. potrošači su potvrdili prednosti i učinkovitosti brenda Finish, što ova nagrada i dokazuje. Finish Ultimate All in 1 kapsule pružaju vrhunsko iskustvo čistog i blistavog posuđa te kontinuirano unaprjeđujemo naše proizvode u skladu s dostupnom suvremenom tehnologijom, uz poseban naglasak na zaštitu okoliša i uštedu vode. Dobiveno priznanje nam pruža još veću motivaciju za daljnje usavršavanje i ulaganje u naše proizvode. Kao ultimativni dokaz svega navedenoga, ponosni smo najaviti lansiranje novih Finish Ultimate Plus All in 1 kapsula koje će biti dostupne na prodajnim mjestima već od svibnja.

Jasenka Barbarić – Brand managerica, Belje
Ova nagrada predstavlja priznanje za našu posvećenost kvaliteti i okusu proizvoda, a uz to je potvrda da su naši mliječni proizvodi omiljeni među potrošačima. Ponosni smo na naš tim stručnjaka i svakodnevnu proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda najviše kvalitete te ćemo nastaviti raditi na razvoju novih proizvoda kako bismo zadovoljili potrebe i očekivanja potrošača. Hvala svima koji su glasali za nas i podržali nas u ovoj nagradi.“

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...