sheri-mccoy-predsjednica-uprave-avonaKozmetička kuća Avon Products, Inc. objavila je da je njen Upravni odbor imenovao Sherilyn S. (Sheri) McCoy novom predsjednicom Uprave Avona i direktoricom Upravnog odbora. Andrea Jung, dosadašnja predsjednica Uprave Avona, nastavit će u tvrtki obnašati dužnost izvršne direktorice.

Na novu poziciju, na kojoj službeno počinje raditi od 23. travnja, Sherilyn McCoy dolazi nakon tridesetogodišnje karijere u tvrtki Johnson & Johnson gdje je napredovala do pozicije izvršne potpredsjednice za poslovne segmente farmaceutike, odnosa s potrošačima, znanosti i tehnologije te informacijskih tehnologija.

Na toj poziciji, između ostalog, upravljala je najpoznatijim tržišnim markama tvrtke, kao što su Neutrogena, Aveeno, Lubriderm, Clear & Clear i ROC te je nadgledala preko 60 posto prihoda tvrtke koji u Johnson & Johnsonu na godišnjoj razini iznose oko 65 milijardi dolara.

Komentirajući svoju novu funkciju, Sherilyn McCoy je rekla kako je iznimno počašćena i uzbuđena što se pridružuje kompaniji kao što je Avon: “Bez dvojbe, Avon je iznimna kompanija i kultni brend, ali i tvrtka s velikim potencijalom. Posjeduje jedinstvenu globalnu mrežu direktne prodaje u koju je uključeno više od šest milijuna Avon Ladies. Veselim se suradnji s Avonovim timom te vjerujem kako ćemo razviti i provesti novi plan kojim će tvrtka ući u novu fazu rasta.”

Predsjednik Avonovog Upravnog odbora Fred Hassan naglasio je kako su proveli opsežnu potragu među vrhunskim kandidatima specijaliziranim za direktnu prodaju, maloprodaju i potrošački sektor općenito te da se Sherilyn pojavila kao jasan izbor koji će Avon odvesti u budućnost.

“Sheri posjeduje jedinstvenu kombinaciju strateških i operativnih vještina, potrebno liderstvo te iskustvo rada u globalnoj tvrtki. Uzimajući u obzir njezino dosadašnje neprestano uspješno suočavanje s novim poslovnim izazovima, vjerujem kako će Avon pod njezinim vodstvom uspješno ostvarivati svoje dugoročne ciljeve”, istaknuo je Hassan.

Izborom Sherilyn McCoy za mjesto predsjednice Uprave Avona zadovoljna je i Andrea Jung, dosadašnja predsjednica Uprave Avona: “Sherinu karijeru obilježili su brojni uspjesi u raznolikim poslovnim segmentima i modelima, a ujedno je poznata po svojim sposobnostima osnaživanja talentiranih te motiviranju i inspiriranju onih koji rade s njom. Veselim se biti podrška Sheri kao novoj predsjednici Uprave Avona.”