Slatki gušti flayer vizualS prvim danima proljeća, od 08. do 16. travnja, najljepši zagrebački park Zrinjevac postat će novi dom najpoznatijih zagrebačkih slastičarnica. Čokoladna torta, samoborske kremšnite, šareni sladoledi ili cheesecake u kombinaciji sa slatkim roseom ili muškatom odvest će vas na putovanje osjetila koje će trajati punih devet dana.

U prvim danima festivala, bendovi Ljetno kino i The Frajle će vas rasplesati, a s Podravkom ćemo napraviti 650 kg tešku tortu.

Slatka šetnica okupit će najbolje izlagače pa ćete moći uživati u raznovrsnoj ponudi slastičarnice Vincek, Amelie, Cukeraj, Le kolač, Torte i to, Manaske, Aida, Sora i Lokum.

Cyber funk caffe i Jaffa su tu da Vas osvježe svojim prirodnim sokovima i smoothie napitcima, a za ljubitelje vrhunskih vina dolaze vinarije Dornberg, Vinolicious, Sora i Kupilek te voćne i čokoladne rakije Al Kaprone.

Pripremili smo šaroliki program koji će vas izazvati da nas posjetite baš svaki dan. U srijedu, 08. travnja, čeka nas otvorenje festivala.

Da bismo vam osigurali sreću i smijeh u narednih godinu dana, ispred zrinjevačkog paviljona, uz podršku poznatih lica, razbijat ćemo sladoled pinjatu napunjenu poklonima za posjetitelje. Organizirat ćemo “Tortoboj” i birati najbolju slasticu festivala u sklopu humanitarne akcije, a navečer građane očekuje nastup benda Ljetno kino.

U četvrtak, 09. travnja, na paviljonu će gostovati Pepermint klub. Iskusni DJ Robert Mareković i band Johnny & his Rockin’ Tunes rasturit će plesni podij te vas natjerati da zaplešete uz poznatu školu swinga Back to swing i pripremite se za njihov Dolce Vita festival u Rovinju.

Sjećate li se one torte s početka priče? E pa rezervirajte u svojem kalendaru petak, 10. travnja, jer očekujemo da nam se tad pridružite na Zrinjevcu i degustirate Podravkinu tortu tešku 650 kg.

Simbolične donacije namijenjene su kupnji opreme za Ugostiteljsku školu u Zagrebu, a za glazbu će biti zadužene The Frajle!

Subotnju i nedjeljnu špicu zamijenite Zrinjevcem jer šetnica slastica vikendom se ne propušta. Dovodimo vam i slastičarnicu Cakebox koja nam, zahvaljujući Centru za kulturu prehrane, stiže sa daleke Korčule i sa sobom donosi korčulanske i južnoafričke slastice.

Cilj Slatkih gušta je razveseliti i zabaviti, ali i nešto vas naučiti. Zato u suradnji sa poznatim blogericama i slastičarima pripremamo edukativne radionice na kojima će se za svakoga naći ponešto.

Više o programu festivala doznajte na poveznici.