U sjedištu SOBOČAN-interijera u Murskom Središću otvoren je Inovacijsko tehnološki centar (InTeC) s ciljem razvoja i implementacije individualnih i inovativnih rješenja u opremanju poslovnih i prodajnih prostora.

slika 6Centar je otvorio direktor Franjo Sobočan prezentacijom inovativnih eksponata namještaja, koji sadržavaju komunikacijske elemente u obliku izmjenjivih grafika velikog formata.

Posebno se istaknula osvijetljena vitrina addcube koja ekskluzivno prikazuje pojedinačni proizvod uz pripadajuće motive.

InTeC je multifunkcionalan centar s ciljem promicanja inovativnih rješenja prodajnih prostora, suvremenih “store” koncepata uz implementaciju kvalitetnih materijala i novih tehnologija obrade u skladu s brendiranjem proizvoda.

Na početku programa voditelj marketinga i prodaje, Damir Vragović, predstavio je razvojni put InTeC-a (od ideje do realizacije) te objasnio viziju i svrhu samog centra, kao i nekoliko primjera iz prakse Intersport Irska i Intersport Slovenija.

Predstavljen je i novi komunikacijski medij velikog formata na primjeru prijedloga novog koncepta dugogodišnjeg partnera Intersport.

“Inovativni i patentirani komunikacijski medij, addcube, namijenjen je tvrtkama koje žele proaktivno komunicirati sa svojim kupcima i prezentirati svoje proizvode i usluge u vrhunskoj kvaliteti, a usporedno s time stvoriti željeni ugođaj, te isticati dizajn i arhitekturu samog prodajnog prostora. Posebno je naglašena raznovrsna primjena addcube-a; iskazivanje dobrodošlice, stvaranje željenog ugođaja, poticanje kupca na kupnju, alat za provođenje CROS marketing kampanja i povezivanje medijskih kampanja na internetu i televizoru s prodajnim prostorom”, rekao je Vragović.

Suradnice InTeC-a su prikazale primjenu addcube medija na raznovrsnim eksponatima i time demonstrirale prednosti u praktičnoj primjeni; veliki format, jednostavna primjena, česte promjene grafika od strane prodajnog osoblja.

U daljnjem radu InTeC-a sudjelovat će arhitekti, dizajneri, projektanti, voditelji projekata, učenici i studenti traženog profila, te ostala stručna javnost koji žele promovirati svoje inovativne proizvode u samom centru mogu klijentima prikazati primjenjivost proizvoda u praksi. Prostor InTeC-a također je namijenjen za edukacije, konferencije, prezentacije najnovijih idejnih koncepata partnerima iz tuzemstva i inozemstva, kao i njihovo testiranje u simuliranom prostoru multimedijalnog showrooma.

Iz SOBOČAN-interijera ističu kako uspješno šire svoje poslovanje na domaćem i inozemnom tržištu primjenjujući inovativan pristup u širenju svojih usluga. Kako bi se približili svojim kupcima i ponudili nova kreativna rješenja u području “store” i “shop” dizajna i arhitekture prodajnih prostora, te POS sistema i displeja uskoro otvaraju ured i u Zagrebu.