Tržišne komunikacijeDOPSobočan sadi više od 8000 novih stabala u Međimurskoj županiji

Sobočan sadi više od 8000 novih stabala u Međimurskoj županiji

U Knezovcu u Međimurskoj županiji svečano je obilježen početak velike akcije pošumljavanja i sadnje više od 8000 novih stabala koju je pokrenula tvrtka Sobočan. Time u mjesecu travnju kada se obilježava i Dan planeta Zemlje zaokružuju svoju veliku društveno odgovornu kampanju pod nazivom Posadi, dom sagradi koja ukazuje na važnost očuvanja šuma i dragocjenih prirodnih resursa.

Prigodnoj sadnji u Knezovcu predstavnicima tvrtke Sobočan pridružili su se i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, državni tajnik Tugomir Majdak, zatim državni tajnik Ministarstva gospodarstava i održivog razvoja RH, Mile Horvat, zamjenik župana Međimurske županije, Josip Grivec, gradonačelnik Grada Murskog Središća, Dražen Srpak, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca, Josip Varga.

“Šume nisu samo naša pluća već i prirodno stanište brojnih životinjskih vrsta, a nama u industriji proizvodnje namještaja i opreme vrijedan resurs koji smo dužni i vraćati. Sobočan je do danas opremio više od 8000 trgovina i raznih poslovnih prostora diljem svijeta. Zato smo ovom akcijom odlučili baš u našoj županiji, za svaku od opremljenih trgovina u svijetu posaditi jedno novo stablo te time vratiti resurs tamo gdje pripada, a to su naše šume”, istaknuo je Franjo Sobočan, direktor tvrtke Sobočan.

Franjo Sobočan, Dejan Sobočan i Nikola Sobočan

Kampanja pošumljavanja proizlazi iz zelene strategije poslovanja Sobočana. Naime, još 2016. godine započeli su zelenu tranziciju svoga poslovanja, uz uspješno korištenje EU sredstava. Ciklus ulaganja započeli su tada izgradnjom postrojenja za spaljivanje drvnog otpada na temperaturama višim od 900 stupnjeva, nastavili s postrojenjem za proizvodnju dušika koji se koristi u procesima laserskog rezanja te na ovaj način dodatno smanjili emisiju CO2 u zraku, kao i izgradnjom vlastite solarne elektrane i punionice za električna vozila tijekom 2022. godine. Sada, na novoj proizvodnoj hali koja će uskoro biti dovršena, planiraju postaviti još jednu solarnu elektranu snage 500 kWh. Tako će ukupni investicijski ciklus tvrtke doseći gotovo 55 milijuna kuna u osmogodišnjem razdoblju.

“Kao lideri u zelenom poslovanju želimo biti primjer i poticaj svima da prate zelene trendove i ulažu u obnovljive izvore energije. Time čuvamo okoliš, vraćamo prirodi njezine resurse, a istovremeno i štedimo vlastite. Ta ulaganja višestruko se vraćaju. Misliti zeleno danas je imperativ i konkurentska prednost”, zaključio je Franjo Sobočan.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...