Nova globalna tvrtka u maloprodajni asortiman, komercijalne aktivnosti, pružanje usluga klijentima i provedbu nabavnog lanca donosi saznanja o klijentima utemeljena na obradi velikih skupova podataka.

Aldata, tvrtka za optimizaciju maloprodaje i distribucije, i EYC, tvrtka specijalizirana za pružanje usluga klijentima, obje članice grupacije Symphony Technology Group, objavile su spajanje u novu tvrtku: Symphony EYC, priopćeno je iz Aldate.

Pritom navode kako ovim spajanjem nastaje “snažna nova sila u maloprodajnom sektoru koja objedinjuje sofisticiranu EYC-ovu analitiku za pružanje usluga klijentima te Aldatine napredne mogućnosti provedbe optimizacije maloprodaje i distribucije”.

Sada se saznanja o klijentima i strategije za pružanje usluga klijentima mogu izravno povezati s maloprodajnim asortimanom, komercijalnim aktivnostima i provedbom nabavnog lanca te u stvarnom vremenu ispuniti potražnju utemeljenu na potrebama klijenata, ističu iz Aldate.

Spojena će tvrtka opsluživati novu generaciju kupaca, tzv. Omnikupce (omni-shoppers), koji informacijama pristupaju u svakom trenutku i sa svakog mjesta te o markama i kupnji odlučuju u stvarnom vremenu, na internetu i u prodavaonici.

Symphony EYC maloprodajnim će tvrtkama ponuditi ključna rješenja potrebna za privlačenje, personalizaciju, ponudu i ispunjavanje očekivanja omnikupaca koji sve više za kupnju koriste mobilne i društvene platforme.

“Cilj spajanja jest rast. Portfelji proizvoda i vještina dviju tvrtki izrazito se dopunjuju te postoji malo preklapanja u zaposlenicima i uslugama. Spojena će tvrtka opsluživati više od tisuću klijenata, imati više od šest stotina zaposlenih i djelovati u više od 25.000 prodavaonica sa sve većim utjecajem u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi te Aziji”, naglašavaju u tvrtki.

Symphony EYC u portfelju usluga ponudit će kombinirano rješenje za upravljanje ponudom i potražnjom s predviđanjem potražnje utemeljenim na potrebama klijenata koje će, kako kažu u tvrtki, preobraziti maloprodajne komercijalne aktivnosti i učinkovitost nabavnog lanca.

Nadalje, ponuda uključuje i savjetovanje, usluge i podršku za više od tisuću klijenata iz sektora maloprodaje i robe široke potrošnje diljem svijeta kao i razvojne inovacije u analizi klijenata, komercijalnim aktivnostima utemeljenima na potrebama klijenata, pružanju usluga klijentima i provedbi nabavnog lanca.

Roy Simrell, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Aldata, bit će na čelu tvrtke Symphony EYC. Simrell ima više od 25 godina iskustva u maloprodajnim tehnologijama te se može pohvaliti uspješnom isporukom složenih programskih projekata nužnih za uspjeh poslovanja nekima od najvećih maloprodajnih tvrtki na svijetu.

“Aldata i EYC prirodan su par. Te dvije tvrtke dijele viziju o tome da se budućnost maloprodaje temelji na klijentima te vjeruju da se maloprodajne tvrtke, kako bi bile uspješne, moraju približiti klijentima. Zato je ‘Engage Your Customers’ (‘Pridobijte klijente’) savršena poruka i naziv za novu tvrtku”, izjavio je Simrell.

EYC-ov aktualni glavni izvršni direktor Tom Buehlmann ostat će u grupaciji te će postati član savjetodavnog odbora tvrtke Symphony EYC. Buehlmann će ujedno prijeći u nadređenu tvrtku, Symphony Technology Group, i preuzeti drugu rukovodeću poziciju.