Spar na još jedan način pomaže malim domaćim proizvođačima u ovoj izvanrednoj situaciji. Proširili smo našu suradnju s različitim OPG-ovima koji se bave uzgojem bilja te od kojih otkupljujemo cvijeće, sadnice i začine, objavili su iz ovog trgovačkog lanca.

U većim trgovinama kupci sada mogu pronaći pelargonije, ružmarin, lavandu, razne trajnice, ljetnice te druge vrste s kojima se balkoni i okućnice mogu učiniti ljepšim i ugodnijim mjestom.

“Novi partneri s kojima smo proširili suradnju u ovom posebnom periodu su Poljoprivredno cvjećarska zadruga Varaždinski cvijet iz Malog Bukovca koja se bavi proizvodnjom cvijeća, a okuplja čak devet malih proizvođača – OPG Herega Dubravko, OPG Mađarić Karlo, OPG Varvir Tomislav, OPG Tkalec Dalibor, OPG Friščić Milan, OPG Povijač Dragutin, OPG Težak Mladen, Rasadnik cvijeća Krklec te Cvjećarstvo Rog. Tu su još i Fragarija Planta iz Kupinečkog Kraljevca koja proizvodi sadnice voća, agruma, bobičastog voća, vinove loze i jagoda, obrt Herbarija iz Lopatinca koji su prvi proizvođač ekološki certificiranog začinskog bilja u Hrvatskoj te Sakowski iz Rakovca koji proizvode začinsko bilje i za Spar robnu marku Vrtovi Hrvatske”, kažu u trgovačkom lancu.

Iz Spara podsjećaju kako putem robne marke Vrtovi Hrvatske nude voće i povrće više od 40 malih domaćih proizvođača i OPG-ova, a kampanjom Da, domaće je! prednost daju domaćim dobavljačima.