Brexit? Kad Kevin Frouin, Paul Morfett i Octavian Groza trebaju govoriti o toj temi, oni ostaju mirni. U vrijeme kada su prošle godine otvorili ured tvrtke Grace Overseas Logistics u engleskom Crawleyu, brexit je bio odavno zaključena stvar. Dapače, kolebanje oko izlaska iz EU-a još im ide u prilog.

“Mi smo malo poduzeće i kao pridošlica usmjerili smo fokus na nacionalno tržište”, objašnjava Kevin Frouin, Operations Manager. Na međunarodnoj razini oni pronalaze svoje klijente u Francuskoj, Njemačkoj, zemljama Beneluksa, Španjolskoj, Italiji i povremeno u Skandinaviji. Osim toga je siguran u sljedeće: “Pomoću tvrtke TIMOCOM također ostajemo prisutni na međunarodnom tržištu.”

Kevin Frouin, sam Francuz, realistično vidi budućnost. Kao i njegovi kolege Paul Morfett i Octavian Groza stari je lisac u branši. Napustio je svog bivšeg poslodavca kako bi s Morfetoom i Grozom ujedinio znanja vještine u području cestovnog prometa tereta. U tvrtki Grace Overseas Logistics prije godinu dana pronašli su idealnog partnera za smisleno pozicioniranje svog znanja.

Oni su već spremni za listopad i za eventualni No-Deal-Brexit. Tvrtka Grace Overseas Logistics odavno je sastavila vremenik za klijente kako bi rasvijetlila šumu broja EORI (Economic Operators Registration & Identification Number), DAN (Deferment Approval Number), HMRC (HM Revenue and Customs) i TSP (Transshipment-Point).

Sama tvrtka Grace Overseas već ima broj EORI i registrirana je kao AEO (Authorised Economic Operator). Dakle, njezin pristup međunarodnom tržištu ostaje zajamčen. Osim toga je osoblje školovano kako bi klijentima pomoglo i u području izvoza i u području uvoza.

Po količini narudžbi, dominantno im je ipak nacionalno tržište. “Unutar jedne godine postajali smo snažniji iz mjeseca u mjesec i trenutno se ne možemo požaliti na nedostatak naloga”, istaknuo je direktor Paul Morfett na proslavi povodom prve godine postojanja tvrtke. “Upravo suprotno”, dodao je Frouin, “čini se da svatko žuri kako bi uskladištio materijale i proizvode. I za to trebaju nas.”

Grace Overseas Logistics u Crawleyju ne raspolaže vlastitim voznim parkom već za neke od svojih transporta koristi TIMOCOM. Paul i Kevin poznaju sustav Smart Logistics System već više od jednog desetljeća. “TIMOCOM je već jedanaest godina moja svakodnevici”, naglasio je Kevin Frouin. On uglavnom preko aplikacije Burza tereta postavlja naloge za teret u sustav i traži povratne terete – najčešće na međunarodnom tržištu.

“Upravo u zemljama u kojima nemamo kontakte TIMOCOM je veličanstven. Baš nedavno tim putem smo uspjeli organizirati transportni nalog prema Ukrajini”, objašnjava Operations Manager. Za budućnost se boji jer je uvjeren kako uz TIMOCOM mogu pronaći nova tržišta, ponuditi ekspresne isporuke bilo koje veličine – u nacionalnom i međunarodnom transportu.

Više informacija o tvrtki TIMOCOM možete pronaći na timocom.com.hr.