Pivarska industrija StarBev otvorila je novouređeni centar za posjetitelje Staropramen u Pragu vrijedan 1,2 milijuna eura te je lansirala novu međunarodnu marketinšku kampanju koja ističe tržišnu vrijednost Staropramena, vodećeg praškog piva u svijetu.

starbev-staropramen-konferencijaIz kompanije ističu kako će ove investicije omogućiti daljnje širenje na međunarodnim tržištima, a u tom cilju nedavno je sklopljen niz strateških partnerstava, posebice sa Spatenom i Carlsbergom za distribuciju Staropramena u SAD-u i Velikoj Britaniji. U 2012. godini Starbev će se usmjeriti na rast volumena na tržištima na kojima je već prisutan te na predstavljanje Staropramena azijskom tržištu. Također je planirano nekoliko inovacija kojima će se ciljati na trenutačno podcijenjene ciljane skupine, ističu iz kompanije.

Staropramen je danas dostupan na više od 30 tržišta diljem svijeta, među kojima su najveća Ukrajina te Švedska, Njemačka i Velika Britanija. Kako navode iz Starbeva, u 2010. godini ukupni prihodi imali su dvoznamenkast rast, što je trend koji žele nastaviti i u 2011./2012., budući da je izvoz bitan čimbenik rasta grupe.

“Apetit za češkim pivima nikad nije bio jači i upravo je zbog toga međunarodno tržište naš fokus u sljedećih 12 mjeseci. Nastavit ćemo se usmjeravati na stvaranje tržišne vrijednosti brenda investicijama i inovacijama te ćemo stvarati i jačati partnerstva koja će nam pomoći da plasiramo Staropramen na nova tržišta”, izjavio je Alain Beyenes, glavni izvršni direktor StarBeva.

Na jačanje brenda Staropramen utjecat će i novouređeni centar u kojem će posjetitelji imati priliku saznati baš sve o najpoznatijem praškom pivu, od povijesti do tajni proizvodnje ovog prepoznatljivog češkog piva.

Staropramen je dio portfelja StarBev grupe od 2009. godine. Na međunarodnim tržištima dostupne su tri vrste Staropramena: lager, granat i tamni.