Kompanija Carnex, koja posluje u sastavu MK grupe, priopćila je danas da ostvaruje strateško partnerstvo s grčkom kompanijom Creta Farms koje podrazumjeva zajednički plasman inovativnog proteinskog snack-a na tržište Srbije.

Pileći i svinjski snack-ovi jedini te vrste na svijetu, u Srbiji će se prodavati pod imenom “Oliving O’Roll”, a već tijekom narednih mjeseci bit će dostupni na policama supermarketa i drugih tržišnih kanala, priopćio je Carnex. Creta Farms lider je na tržištu mesne prerađevine i proizvodnje svinjskog mesa u Grčkoj.

“Znamo koliki je značaj novih trendova u ishrani i konstantno se trudimo da našim potrošačima ponudimo inovativne proizvode, vrhunske kvalitete i okusa”, rekao je direktor prodaje u kompaniji Carnex Vladica Mladenović.

Prema njegovim rječima strateško partnerstvo s liderom u mesnoj industriji u Grčkoj predstavlja nastojanje da se domaćim potrošačima omogući potpuno novi proizvod – jedini sočni snack od mesa na svjetskom tržištu koji kombinira odličan okus, visok sadržaj hranljivih sastojaka i laku konzumaciju.

“Kao lider mesne industrije u Srbiji, Carnex je svojim imenom stao iza ove inovacije u namjeri da kroz zajedničku suradnju s grčkim partnerom uspešno plasira i pozicionira nove proizvode u kategoriji snack-ova na domaće tržište”, dodao je Mladenović.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da u potpunosti PKS podržava i pozdravlja suradnju domaćeg Carnexa i kompanije Creta Farms.

“Ta suradnja će, sigurni smo, biti od izuzetnog značaja za privrede obje zemlje. Nadamo se da će ovi inovativni proizvodi vrlo brzo osvojiti povjerenje domaćih potrošača”, rekao je Čadež.

Creta Farms je počela sa proizvodnjom linije “Olivia” 2001 godine. Proizvodi iz ove linije su inovativani, vrlo hranljivi s odličnim okusom koji pruža dodatak ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Creta Farms se u posljednjih nekoliko mjeseci brzo širi na Balkanu, a strateško partnerstvo s kompanijom Carnex predstavlja ulazak i na srpsko tržište. (SEEbiz)