Suvremena TOMRA tehnologija u Jadranka trgovini

U poslovnici Jadranka trgovine instaliran je uređaj TOMRA T-9 EasyPac koji će umnogome unaprijediti svakodnevno poslovanje te olakšati rad djelatnika istodobno povećavajući njihovu efikasnost

Jadranka trgovina d.o.o. danas je jedna od vodećih trgovačkih kuća na kvarnerskim otocima koja se bavi veleprodajom i maloprodajom te proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda. Poslovanje se odvija na otocima Lošinju i Cresu u više od 20 maloprodajnih prodavaonica raznih formata koje stanovništvu i turistima omogućavaju stalnu opskrbu živežnim i drugim namirnicama.

Veleprodajna djelatnost osigurava lokalnim ugostiteljima cjelogodišnju opskrbu na tom osjetljivom i izoliranom otočnom području, dok proizvodnjom dnevno svježih pekarskih i slastičarskih proizvoda tvrtka opskrbljuje sve maloprodajne objekte, hotele i restorane Jadranka turizma d.o.o. kao i lokalne ugostiteljske objekte na otocima Lošinju i Cresu.

Jadranka trgovina u svom poslovanju prati nove trendove kako bi unaprijedila svoje poslovanje, a zadnja investicija rezultat je suradnje s tvrtkom Tomra Systems, vodećim proizvođačem i konzultantom u rješavanju automatiziranog prijema ambalaže. Naime, u poslovnici Jadranka trgovine instaliran je uređaj TOMRA T-9 EasyPac koji će umnogome unaprijediti svakodnevno poslovanje te olakšati rad djelatnika istodobno povećavajući njihovu efikasnost.

Uređaj je uvijek pri ruci kupcima pa je povrat ambalaže brz i jednostavan, nakon čega kupci mogu obaviti ugodnu kupovinu u prodavaonici. Uređaj preuzima, razvrstava, lomi/preša PET & ALU i odlaže ambalažu u odvojene spremnike/vreće od FZOEU, dok se staklo odvaja na poseban spremnik upravljan foto ćelijom/senzorom. Automatizirani prijem ambalaže dodatna je usluga za kupca jer se taj proces obavi brzo, jednostavno i sigurno, bez kontakta s osobljem trgovine, što je u aktualnoj epidemiološkoj situaciji od izuzetne važnosti.

Važno je podsjetiti kako za ručno preuzimanje otpadne ambalaže od pića trgovac ostvaruje naknadu od 0,06 kn, dok je za strojno preuzetu i drobljenu ambalažu manipulativna naknada osjetno veća te iznosi 0,16 kuna, što će dodatno narasti na 0,18 kn u 2022. godini. Imajući sve to u vidu, investicija u automatizirano prikupljanje povratne ambalaže ima značajne pozitivne efekte kako na očuvanje okoliša, tako i na zadovoljstvo kupaca te posljedično i na poslovanje ovog otočkog trgovca.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNove Plodine u Jelsi
Sljedeći članakStudenac market od sada i u središtu Zagreba