Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike, 11. svibnja 2021. počeo je drugi dan Job Fair Meetupa! Prijave za sudjelovanje i dalje su otvorene na službenoj stranici Meetupa. Radionice se održavaju uživo na FER-u, a program iz KSET-a se prati putem platforme Zoom.

Razvoj vještina je sad!
Uz zanimljive radionice su studenti mogli stjecati i razvijati nova iskustva i vještine. Prvu radionicu je održalo poduzeće Verso Altima pod nazivom Nastali u 90 minuta na kojoj su studenti dobili priliku da se okušaju u izradi smart city aplikacije i na kojoj su predstavnici poduzeća pokazali primjere kako se urbanistički problemi u gradovima mogu riješiti. Nakon toga je započela druga radionica Izradi Audio player za iOS koristeći Appleove frameworke SwiftUI i Combine koju je vodio Shape404, koristeći framework SwiftUI te dohvaćanjem podataka s Interneta uz Combine Framework, studenti su izradili svoju vlastitu audio player aplikaciju! Zadnju radionicu drugog dana Job Fair Meetupa studenti su proveli uz Jako Velike Stvari na kojoj su učili i konkurentno programiranje u Elixiru gdje su izradili model poslužitelja koji odgovara na poruke.

Vjetar puše u smjeru digitalizacije!
Prvi talk je održao KING ICT i prikazao koliko je bitno za mlade da se okušaju u projektima i sudjelovanju na prilikama poput Job Fair Meetupa: “Treba približavati studente i poslodavce te da fakultet bude taj koji će pružiti uvod u poslovni svijet.” Nakon toga je došao Axilis koji je uveo studente u svijet arhitekture cjevovodnih sustava. Treći na redu bio je mStart s pričom o promjeni perspektive u karijeri, ne zanemarivanje soft vještina i raznolikosti u poslovima i branšama. Nakon toga je Poslovna inteligencija prikazala kako uspješno spajaju moderne tehnološke trendove podatkovne znanosti i napredne analitike. Konzum je u talku Projekt koji život znači, dao uvid u plan, organizaciju i izazove projekta tehnološke transformacije Konzuma u Konzum plus. Na pauzi za Networking, studenti su se mogli bolje upoznati s predstavnicima poduzeća koja su održala talkove.

Vrijeme je za promjenu!
Memgraph je otvorio drugi blok talkova, objašnjavajući koja sve područja obuhvaća razvoj vlastite graf baze podataka. AVL-AST je uputio studente kako skalabilno pristupiti obradi i analizi sve većeg broja senzorskih podataka u automobilskoj industriji. Pred kraj je talk održao Syntio koji je govorio o značaju digitalne transformacije, kako istovremeno voditi poduzeće i transformirati ga. Posebno ističu: “Bilo tko da je voljan učiti nove stvari, kreativan i spreman na uzbuđenja će naći dom kod nas.” Za kraj je DoXray otkrio kako se koristi vrhunski NLP u rješavanju stvarnih problema u područjima prava i nekretnina.

Iza kulisa startupa
Nakon bloka talkova se u KSET-u održala panel rasprava Iza kulisa startupa: kako uspješno krenuti? na kojoj su sudjelovala poduzeća Memgraph. SofaScore, Photomath i predstavnik FER-ovog startup inkubatora SPOCK. Panelisti su odgovarali na pitanja što je to startup, kako procijeniti koja ideja ima najviše potencijala, koji su prvi, neophodni koraci pri pokretanju vlastitog startupa. Za slatki kraj se održalo umrežavanje i tako se uspješno okončao drugi dan Job Fair Meetupa!
Prijave su i dalje otvorene!

Saznajte što donosi program ostalih dana Job Fair Meetupa. Prijavite se, priključite na Zoom i jednostavno dođite do prilike za novo radno iskustvo!

Job Fair Meetup organizira se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Za više informacija pratite Job Fair Meetup internetsku stranicu, Facebook stranicu, Instagram profil i YouTube kanal. Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!