TDR, vodeći hrvatski i regionalni proizvođač cigareta koji posluje u sastavu Adris grupe, otvorio je tvornicu u Iranu i proširio poslovanje na tržište jugozapadne Azije. Novu tvornicu otvorio je danas predsjednik Uprave TDR-a Mato Zadro, priopćili su iz TDR-a.

TDR je tvornicu u Sariju, glavnom gradu pokrajine Mazandaran izgradio u suradnji s vodećim iranskim duhanskim proizvođačem, Iranian Tobacco Company. Investicija je vrijedna 30 milijuna eura, a kapacitet nove tvornice je 6 milijardi cigareta godišnje.

“TDR u Iran prenosi i svoju tehnologiju, znanje i iskustvo u proizvodnji i obradi duhana. Gradnjom tvornice, TDR je dobio mogućnost prenošenja svoga know-howa, ali i mogućnost upoznavanja golemih gospodarskih potencijala i iskustava ove zemlje”, ističe se u priopćenju.

Suradnja TDR-a s Iranian Tobacco Company započela je 2008. godine i od tada na ovo veliko tržište TDR izvozi najpoznatiju hrvatsku cigaretu Ronhill.

Prošle je godine u Iranu prodaja Ronhilla porasla za tri puta u odnosu na prethodnu godinu. Na iranskom cigaretnom tržištu godišnja prodaja veća je od 70 milijardi komada cigareta.

S više od 60 posto prodaje ostvarene u izvozu TDR svoje proizvode plasira na ukupno 15 tržišta. Osim u regiji, TDR svoje proizvode izvozi još u Njemačku, Španjolsku, Češku, Italiju, Austriju, Ujedinjene Arapske Emirate, Bugarsku i Rusiju.