TDR u Srbiji u 2008. poslovao s profitom

Tvornica duhana Rovinj (TDR) u 2008. godini u Srbiji je zaradila 520,5 milijuna dinara, dok je prije potpisivanja CEFTA sporazuma u Srbiji poslovala s gubitkom, prenosi agencija Beta.

“Od 1. siječnja 2008. i početka primjene CEFTA sporazuma, TDR u Srbiji posluje profitabilno. Do 2008. TDR je zbog porezne politike bio u neravnopravnom položaju u odnosu na ostale duhanske proizvođače u Srbiji, zbog čega je godišnje gubio više od 10 milijuna eura”, priopćili su iz TDR-a.

Prema podacima Agencije za privredne registre Srbije, trgovačko poduzeće hrvatskog TDR-a u Srbiji, Rovita, u 2007. je u Srbiji imalo gubitak od 383,7 milijuna dinara uz prihode od 4,5 milijardi dinara, dok je prema informacijama iz TDR-a lani ostvarilo profit od 520,5 milijuna dinara.

TDR je u 2008. u Srbiji imao tržišni udio veći od 9 posto, a zauzimao je treće mjesto među duhanskim kompanijama u Srbiji te je prodao 1,8 milijardi cigareta. Iz TDR-a su također izjavili kako ne očekuju da će gospodarska kriza značajnije utjecati na poslovanje te tvrtke u te da planiraju u Srbiji u 2009. povećati tržišni udio.

Prema podacima TDR-a, u Srbiji se proda 15 posto ukupne količine prodanih cigareta tog rovinjskog proizvođača duhana.  (pd)

Prethodni članakSlovenski Dnevnik o “prividnoj” prodaji četvrtine Mercatora Orbico grupi
Sljedeći članakAkcija “Kupujmo hrvatsko” u Delnicama