NovoTetra Pak i Vindija predstavili neodvojive čepove na kartonskoj ambalaži

Tetra Pak i Vindija predstavili neodvojive čepove na kartonskoj ambalaži

Prehrambena kompanija Vindija na svoju kartonsku ambalažu za sokove i mlijeko prva u Hrvatskoj uvodi neodvojivi čep LightWing 30 tvrtke Tetra Pak. Vindija se tako prva na tržištu s višeslojnom Tetra Pak ambalažom prilagodila novoj Direktivi EU-a o plastici za jednokratnu uporabu, prema kojoj će od srpnja 2024. sva ambalaža morati imati neodvojive čepove, odnosno čep će morati ostati pričvršćen na ambalaži. Prva pakiranja Vindi sokova s novim neodvojivim čepom već se nalaze na policama trgovina, a nakon sokova slijede i pakiranja ‘z bregov mlijeka i mliječnih proizvoda te biljnih napitaka.

Osim što potvrđuje svoj položaj predvodnika u ispunjavanju zahtjeva odredbe o neodvojivim čepovima, novom ambalažom Vindija nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju, ali i strateško usmjerenje brige o okolišu, smanjenja onečišćenja i promicanja društveno odgovornog ponašanja. Jednako aktivno Vindija će se uključiti i u edukativnu kampanju tvrtke Tetra Pak s kojom dijeli stajališta o važnosti kvalitete prehrambenih proizvoda, dugoročno održivog poslovanja te ponajprije dobrobiti ljudi i okoliša, izvijestili su iz varaždinske kompanije.

Uvođenjem neodvojivih čepova želi se smanjiti količina plastičnog otpada i time minimizirati negativan utjecaj na okoliš. Tako se osigurava da se čepovi mogu reciklirati zajedno s ostatkom ambalaže umjesto da završe u okolišu, uključujući i more. Upravo su čepovi jedan od najvećih zagađivača prirode pa će se na taj način pojednostaviti prikupljanje, odvajanje i recikliranje višeslojne kartonske ambalaže, a onda posljedično smanjiti morski otpad i pridonijeti očuvanju cjelokupnog ekosustava Zemlje.

Uz Vindi sokove od litre, Vindija neodvojive čepove uvodi i na pakiranjima svojih biljnih napitaka DAR od litre te ‘z bregov mlijeka i mliječnih proizvoda od litre i 500 mililitara.

“Grupa Vindija kao vodeća prehrambena kompanija u Hrvatskoj svakodnevno traži načine, mogućnosti i inovativna rješenja koja predstavljaju dodatnu vrijednost svakog našeg proizvoda, ne samo za potrošače nego i za okoliš. Tako je i s novim neodvojivim čepovima koje uvodimo prvi u Hrvatskoj u Tetra Pak pakiranjima naših Vindi sokova, mlijeka i mliječnih proizvoda te biljnih napitaka. Još jednom prvi na domaćem tržištu činimo korak dalje u iskorištavanju obnovljivih izvora, recikliranju i smanjenju utjecaja na okoliš. Nakon postupnog uvođenja Tetra Edge plant-based pakiranja s čak 88 posto materijala iz obnovljivih izvora, pri čemu je čep izrađen od plastike dobivene od šećerne trske, uvođenjem neodvojivih čepova zajedno s našim dobavljačem, tvrtkom Tetra Pak, danas mislimo na zdravije i zelenije sutra”, rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindija.

Mauricio Contreras, direktor marketinga tvrtke Tetra Pak za istočnu Europu, istaknuop je zadovoljstvo suradnjom s Vindijom. “Iznimno smo sretni što Vindiji pružamo jedno od naših rješenja za neodvojive čepove. Rješenja tvrtke Tetra Pak za neodvojive čepove predstavljaju odgovoran odnos prema okolišu jer bi čepovi trebali ostati pričvršćeni za ambalažu sve do spremnika za recikliranje.”

Novi LightWing 30 čepovi prvi su od nekoliko vrsta neodvojivih čepova koje će tvrtka Tetra Pak predstaviti na hrvatskom tržištu u nadolazećem razdoblju. Nakon uporabe ambalaže čep treba ostati pričvršćen sve do odgovarajućeg spremnika za recikliranje. Ova inovacija u skladu je s Direktivom o plastici za jednokratnu uporabu EU-a, čija se odredba o neodvojivim čepovima počinje primjenjivati od srpnja 2024. godine, a ima za cilj minimizirati negativan utjecaj na okoliš.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...