tex-transport-1TEX logistika je nova Tiskova logistička platforma i partner e-commerce kompanijama s najširom click&collect mrežom u Hrvatskoj.

Tisak d.d. napravio je važan iskorak u segmentu logistike otvorenjem svog novog i modernog logističko-distributivnog centra u Svetoj Nedelji s ukupno 40.000 m² skladišnog prostora.

TEX logistika nova je logistička platforma s najširom click&collect mrežom u Hrvatskoj koja za cilj ima postati neizostavan partner malim i srednjim kompanijama, s posebnim naglaskom e-commerce.

Snaga TEX logistike leži i u vlastitoj distribuciji i velikom voznom parku od 650 dostavnih vozila koja godišnje pređu 24 milijuna kilometara i dostavljaju više od 136 milijuna pošiljaka. TEX logistika partnerima će pružati mogućnost paketne dostave na više od 1000 kioska Tiska, 50 Paketomata – automatiziranih paketnih pretinaca, u Super Konzum prodavaonice, na kioske iNovina, kao i dostavu na adresu kupaca.

“Tisak se u proteklom periodu razvio u tvrtku koja se specijalizirala za pružanje cjelovitih logističkih rješenja – od paketne distribucije, transporta, skladišne logistike do međunarodnog prijevoza. Tisak je ujedno i vodeći pružatelj click&collect usluge u Hrvatskoj. Nastavno na to, TEX logistika rezultat je poslovnog i logističkog iskustva Tiska kao vodećeg hrvatskog distributera. Tiskov novi logistički iskorak ima za cilj postati vodeći partner domaćim i stranim e-commerce kompanijama u B2C segmentu i istovremeno razvijati C2C i B2B uslugu,” izjavio je Hrvoje Kraljević, predsjednik Uprave Tiska.

“Sigurni smo da će nova usluga TEX logistike biti prepoznata od strane malih i srednjih tvrtki koje često nemaju vlastite resurse sa specifičnim znanjima i iskustvom vođenja logističkog poslovanja, kao i tvrtkama koje žele povećati kvalitetu skladišno-transportne usluge bez angažiranja dodatnih vlastitih sredstava. TEX logistika razvijat će logistička rješenja po mjeri svakog partnera, bilo da se radi o start-up ili multinacionalnoj kompaniji i osigurati brzu i pouzdanu uslugu koja omogućuje povećanje poslovne učinkovitosti i smanjenje troška,” izjavio je Darko Gašpar, direktor Sektora logistike u Tisku.

Tex-skladiste-3Uz pružanje usluga paketne dostave TEX logistika nudi i mogućnost skladišne logistike. U 40.000 m² vlastitog skladišnog prostora i 20.000 paletnih mjesta, većinom u sklopu novog logističko-distributivnog centra u Svetoj Nedelji, u sklopu TEX logistike uključeni su i Tiskovi regionalni cross-dock centri.

TEX logistika osigurava skladištenje pakiranih prehrambenih proizvoda, tehničke robe, rezervnih dijelova, zbirnih pošiljki i sličnog na više od 20.000 paletnih mjesta. TEX logistika vrši kvalitativnu i kvantitativnu provjeru robe, optimizaciju zaliha, obradu povrata, manipulaciju, deklariranje, etiketiranje i brojne druge operacije “skladišne proizvodnje”. Zbog svoje rasprostranjenosti osigurava brz pretovar i usmjerava isporuku robe kada je to potrebno, na ekonomičan način i uz redukciju troškova zaliha svojim partnerima.

Infografika

Snaga usluge TEX logistike leži i u vlastitoj distribuciji i voznom parku koji u jednom danu prijeđe put od najistočnije do najjužnije točke u Hrvatskoj čak 34 puta. Preko razvijene nacionalne distribucijske mreže osigurava se i maksimalna pokrivenost teritorija i mogućnost dostave unutar 24sata.

TEX logistika svakodnevno kroz vlastitu mrežu nudi prijevoz do bilo kojeg odredišta, uključujući i isporuku od vrata do vrata. Uz pouzdanu i brzu uslugu unutarnjeg transporta, TEX logistika pruža i uslugu zračnog, pomorskog i međunarodnog cestovnog prijevoza. Naglasak usluge je na kvaliteti, brzini i fleksibilnosti. U skladu s najsuvremenijim tehničkim standardima i vještom prilagođavanju tržištu, ova nova Tiskova logistička usluga fokusirat će se na stvaranje dodatne vrijednosti za sve partnere.