Promotivna prodaja je u relativno značajnom porastu u zadnjoj promatranoj godini te ublažava trend pada kategorije tjestenine.

Prodaja tjestenine u razdoblju od kolovoza 2016. do srpnja 2017. u odnosu na isti period prošle godine količinski raste 0,4%, a vrijednosno pada 1,4%. Gotovo jedna trećina vrijednosne prodaje tjestenine ostvari se kroz promotivne akcije (sniženja cijena ili promotivna pakiranja) u promatranom kanalu. Promotivna prodaja je u relativno značajnom porastu u odnosu na prethodnu godinu te ublažava trend pada kategorije tjestenine.

Udio promotivne prodaje blago varira kroz mjesece iako je u prosjeku na razini od 30% ukupne prodaje. U zadnjih promatranih godinu dana bio je najviši u listopadu 2016. te u veljači 2017. godine.

Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, dominiraju cjenovne akcije te se vrijednosna prodaja proizvoda na spomenutim akcijama povećala u razdoblju od kolovoza 2016. do srpnja 2017. u odnosu na isti period godinu ranije. Vrijednosna prodaja promotivnih pakiranja se smanjuje. Dubina popusta je blago narasla – s prosječnih 26% na prosječnih 27% na razini kategorije.