Todorić ulazi i u energetiku

Agrokor ulazi u energetski biznis, stoga je nedavno registrirao novu tvrtku Agrokor-energija

Koncern Agrokor Ivice Todorića širi svoju djelatnost s proizvodnje hrane i maloprodaje na proizvodnju struje, biogoriva i plina, zbog čega je nedavno osnovana tvrtka Agrokor-energija.

Nakon što je već najavljeno da će Konzum uz svoje prodavaonice izgraditi benzinske postaje, Agrokor ne samo da će prodavati, nego bi u budućnosti mogao i proizvoditi energente te postati značajan igrač u energetici.

U kolovozu je Agrokor-trgovina, tvrtka iz Todorićeva koncerna, osnovala Agrokor-energiju, koju je registrirala za proizvodnju, distribuciju, opskrbu i trgovinu električnom energijom, proizvodnju, distribuciju i opskrbu toplinskom energijom i plinom, proizvodnju biogoriva, zbrinjavanje i uvoz otpada.

‘Tvrtka Agrokor-energija tek je osnovana, a njezin direktor je Herman Seidl. Tvrtka će se baviti korištenjem i primjenom obnovljivih izvora energije iz uobičajenih sirovina i otpada’, kratko su iz Agrokora komentirali za tportal osnivanje nove tvrtke.

S obzirom da su u Agrokorovom vlasništvu gotovo svi nekadašnji PIK-ovi, potencijala za proizvodnju biodizela i bioplina iz postojećih sirovina i otpada sigurno im ne nedostaje. (tportal.hr)