VijestiSvijetTom Tailor širi prodaju u jugoistočnoj Europi

Tom Tailor širi prodaju u jugoistočnoj Europi

Ove godine će u regiji Tom Tailor otvoriti pet maloprodajnih objekata, u Zagrebu, Splitu i Zadru u Hrvatskoj, te u Celju i Ljubljani u Sloveniji. Do kraja 2013. bit će otvoreno 20 novih prodavaonica.

tom-tailor-prodavaonica-midiMeđunarodna modna grupa Tom Tailor osnovala je sa slovenskom grupom Sportina iz Lešća zajedničku tvrtku koje će raditi na širenju prodaje marke Tom Tailor na tržištima jugoistočne Europe. Tom Tailor želi povećati prodaju u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Bugarskoj, a zatim i u drugim zemljama u regiji, priopćila je ta grupa sa sjedištem u Hamburgu. U okviru nove tvrtke preuzet će se postojeće 23 franšizne prodavaonice, a cilj je pretvoriti ih u specijalizirane dućane vlastitog brenda.

Lani su te franšizne prodavaonice ostvarile ukupan prihod od 8,4 milijuna eura i operativnu dobit u iznosu od dva milijuna eura.

“Zajednička tvrtka Tom Tailor jugoistočna Europa Holding, sa sjedištem u Austriji, predstavlja logičan potez za dalje širenje brenda i njegov položaj na međunarodnom tržištu”, istaknuo je Dieter Holzer, predsjednik grupe Tom Tailor. Tom Tailor je vlasnik 51 posto dionica nove kompanije, a vrijednost udjela je pet milijuna eura.

Ove godine će u regiji Tom Tailor otvoriti pet maloprodajnih objekata, u Zagrebu, Splitu i Zadru u Hrvatskoj, te u Celju i Ljubljani u Sloveniji. Do kraja 2013. bit će otvoreno 20 novih prodavaonica.

Na kraju listopada ove godine u vlasništvu Tom Tailora bilo je 147 prodavaonica. (Bankamagazin)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...