Konzum razmišlja o pokretanju vlastite modne linije

marko-jazic-konzum-midiKonzum intenzivno razmišlja da krene u razvoj svoje modne linije, ili samostalno ili uz komercijalne odnose sa hrvatskim trgovcima na način da prodajemo njihovu robu – rekao je Marko Jazić, direktor sektora neprehrane Konzuma na jučerašnjem stručno-znanstvenom skupu u organizaciji Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Što se tiče cjelokupne modne linije naglasio je kako to izuzetno komplicirano razviti, jer je važno pogoditi nekoliko faktora kako bi se zainteresiralo kupce, a to su kvaliteta, veličina i trend – odnosno boje i materijali.

No tu je i svijetli primjer britanskog trgovačkog diva Tesca koji je odlučio sam ući u stvaranje svog modnog branda odjeće, te godišnje na takvoj ponudi zarađuje preko 2 milijuna eura, a u budućnosti se vidi kao izravni konkurent trgovinama poput H&M-a i Zare.

– Nama je najčešći potrošač žena između 30 i 45 godina, pa bi tako pri eventualnom razvijanju našeg modnog brenda, radili klasičniji fashion koji bi zadovoljio populaciju koja kod nas kupuje. Također, primijetili smo da obuća ima vrlo dobru prodaju u supermarketima, što nas je malo i iznenadilo – kaže Jazić.

Za njihov već postojeći brend K home koji obuhvaća ručnike, stolnjake i slično, kako je rekao Jazić, zbog nedostatka dominantnih igrača u Hrvatskoj, proizvodnju su preselili u Kinu, Indiju, Pakistan i Bangladeš. Na istom tržištu bi najvjerojatnije radili i proizvodnju modne marke.

– Imamo velikog partnera u tvornici čarapa Jadran, od kojih kupujemo proizvode, no surađujemo i na način da oni proizvode za našu privatnu marku K style, jednako kao i tvrtka Neda Senj. Radi se o osnovnim komadima odjeće, poput čarapica, majčica i potkošulja – kaže Jazić.

S rastom formata trgovina unutar njih obogaćuje se i ponuda neprehrambenih kategorija, pa tako i ponude odjevnog tekstila, obuće i galanterije. Konzum je to odlučio iskoristiti i pružiti adekvatnu ponudu kupcima, naglasio je Jazić. Mađarski hipermarketi se prostiru na čak 15 000 kvadratnih metara. Takav format prehrambene prodavaonice smatra se ključnim nositeljem moderne trgovine, te izvrsnim alatom za privlačenje novih kupaca. (Lider)

Prethodni članakOglašavanje na webu u 2012. prvi će put premašiti reklame u tisku
Sljedeći članakProizvođači mlijeka traže veće otkupne cijene