Trgovačke udruge: Udruga trgovaca Zadarske županije

Udruga trgovaca Zadarske županije (UTZŽ) je osnovana 2004., ali zapravo nije zaživjela sve do prosinca 2010. kada je 15 članica s novim vodstvom udruge ponovno pokrenulo djelovanje.

Osim trgovine, članice ove Udruge imaju i druge djelatnosti: šest pekara, ugostiteljske objekte (caffe barovi, restorani), prijevozničku djelatnost te jednu uljaru za preradu maslina.

Broj zaposlenih varira zbog sezonalnog karaktera od 250 pa čak i do 400 zaposlenih u sezoni. Najvažnije pogodnosti koje članice ostvaruju na prihodovnoj strani su niže nabavne cijene roba.

S druge, rashodovne strane, najvažnijim ocjenjuju potpisivanje ugovora s tvrtkama INA i PBZ, što je ostvareno pod okriljem Saveza udruga malih trgovaca Republike Hrvatske (SUMTRH).

“Nažalost, ovim putem dajemo do znanja da smo zbog različitog viđenja smjera i puta kojim je SUMTRH krenuo, donijeli odluku o izlasku iz članstva u Savezu s 30. siječnja 2014. Isto tako smo s obzirom da je i Udruga trgovaca Sisak (UTS) istupila iz SUMTRH, potpisali protokol o zajedničkoj suradnji tako da će UTZŽ i UTS u ovoj godini zajednički nastupati na tržištu”, poručuju iz Udruge te dodaju kako izlazak iz Saveza ne znači da ne podržavaju ideju povezivanja svih malih trgovaca na cijelom području RH.

Prethodni članakNovo Ožujsko Super Dry pivo
Sljedeći članakChristian Cabalier stiže na 2. hrvatski festival hrane i vina