26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 20:55
Tržišne komunikacijeChristian Cabalier stiže na 2. hrvatski festival hrane i vina

Christian Cabalier stiže na 2. hrvatski festival hrane i vina

Vlasnik i chef Bistroa Apetit održat će cooking show i podijeliti vrijedne savjete gostima Festivala

Nadolazeći 2. hrvatski festival hrane i vina ponosno predstavlja gostovanje još jedne istinske kulinarske zvijezde. U subotu, 5. travnja, u sklopu Festivala u 16.00 sati svoj će cooking show održati Christian Cabalier, austrijski vrhunski chef i vlasnik Bistroa Apetit koji iz godine u godinu kvalitetom oduševljava, kako struku, tako i zaljubljenike u gastronomiju.

Gosti Bistroa Apetit imaju priliku samo kušati Christianove putešestvije na tanjuru, no posjetitelji Festivala imat će pravu privilegiju i vidjeti kako one nastaju te čuti neprocjenjive savjete chefa. Upravo zato ovaj je nastup uistinu prilika koja se ne propušta.

Na festivalskom meniju naći će se – Black torteloni punjeni škarpinom, krema Bruciata od parmezana te Scampibisque sa zelenim čajem, zatim knedlice od sira na coulisu od jagoda i rajčica, balsamico, bijela čokolada i Tonka mahune. Dovoljan razlog da iskoristite ovu rijetku priliku te posjetite Festival i kušate remek djela chefa Cabaliera.

Chef Cabalier u cooking showu prezentirat će tek djelić svog umijeća. Na svu sreću tu je i njegova kuharica, koja će upravo na Festivalu doživjeti svoje premijerno kuhanje – kao neiscrpan izvor inspiracije i savjeta iz pera uistinu velikog stručnjaka. Kuharicu će nakon cooking showa moći kupiti gosti Festivala uz neizbježan autogram autora.

Tema ove radionice je utjecaj austrougarske kuhinje na hrvatsku kuhinju te susreti austrijske i hrvatske kuhinje. O tome da je upravo Christian Cabalier, kao izvrstan poznavatelj autohtonih kuhinja obaju zemalja, idealan sugovornik na ovu temu, govori i njegov osebujan životni put.

Christian je diplomirao 1983. u kulinarskoj školi u hotelu Sandwirt u Carinthiji u Austrija. Od 1983. do 1993. radio je za najbolje Retails & Chateaux hotele u Švicarskoj. Do 1997. radio je kao chef u hotelu “Goldener Berg” u Lech – Arlber u Austriji, a do 2004. bio je direktor legendarne “Cantinette Antinori” u Beču.

Od 2004. radi u Hrvatskoj, najprije u hotelu-restoranu-cafë baru u Marini na Jadranu te od 2006. u vlastitom restoranu “Bistro Apetit”.

Zagreb ga je prihvatio i zavolio. Restoran je stekao kultni status, a uslijedile su i brojne nagrade i priznanja – Business restaurant 2012, Continental restaurant 2012, 2013, Restaurant in Croatia 2012, 2013.

Sve navedeno dovoljan je razlog da posjetite 2. hrvatski festival hrane i vina koji će u Areni Zagreb biti održan od 3. do 5. travnja. Gostovanje Christiana Cabaliera jedno je od brojnih zanimljivih događanja koja ovaj festival čine uistinu izuzetnim gastronomskim iskustvom.

2. hrvatski festival hrane i vina održava se u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja uz partnerstvo Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, pokroviteljstvo zemlje pokrovitelja Italije te medijsko pokroviteljstvo Jutarnjeg lista, tportala, Soundset plavog i Mreže tv.

Festival također podržavaju Turističke zajednice i županije – Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska, Virovitičko-podravska, Primorsko-goranska, Dubrovačko-neretvanska te Istarska županija.

Program:
3. 4. 2014. – Poslovni dan
4. 4. 2014. – Edukativni dan
5. 4. 2014. – Obiteljski dan

Festival ima četiri kategorije – gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa – od kojih će svaka kategorija predstaviti najbolje što se trenutno može pronaći na tržištu.

Uz veliki izlagački dio Festivala, koji će ujedno biti i prodajni, 2. hrvatski festival hrane i vina imat će izuzetno zanimljiv program poput cooking showova na dvije pozornice s najpoznatijim hrvatskim i inozemnim chefovima, brojne kušaonice na kojima će posjetitelji moći kušati sljubljene zalogaje s hrvatskim vinima te edukativne radionice tijekom kojih će imati prilike saznati za svakoga po nešto iz velike riznice eno-gastro znanja.

Cijena ulaznice za Festival:
– Dnevna ulaznica – 35,00 kuna
– Grupna karta za 25 i više osoba – 15,00 kuna
– Trodnevna karta (za cijelo vrijeme trajanja festivala) – 90,00 kuna
– Karta za djecu do 10 godina bit će besplatna

Radno vrijeme Festivala:
Četvrtak, 3. travnja 2014.: 14:00-19:00
Petak, 4. travnja 2014.: 12:00-20:00
Subota, 5. travnja 2014.: 12:00-20:00

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...