Tvrtka Gebrüder Weiss ostvarila je pozitivnu godišnju bilancu

Gebrueder_Weiss_Head_OfficeU poslovnoj 2015. godini međunarodna transportna i logistička tvrtka premašila je rezultat iz prethodne godine te je uspješno razvila svoje poslovanje na nekoliko rastućih tržišta i sektora. S plusom od tri posto, koncern je prema preliminarnim rezultatima ostvario neto prodaju od 1,28 milijardi eura (2014: 1,24 milijardi eura).

“Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji u Europi, zahvaljujući ulaganjima u postrojenja, proizvode i osoblje nastavili smo solidan rast iz prethodnih godina te smo pametnim logističkim rješenjima svojim klijentima pružili dodanu vrijednost. Vrlo smo zadovoljni rezultatom,” izjavio je Wolfgang Niessner, predsjednik Upravnog odbora tvrtke Gebrüder Weiss. Došlo je i do blagog rasta kvote vlastitog kapitala koja tvrtki osigurava neovisnost od kreditnih ustanova i sada iznosi 56,7 posto (2014: 54,3 posto).

PROŠIRENJE U AZIJI
Obujam ulaganja 2015. godine ukupno je dosegnuo 53,75 milijuna eura (2014: 56,4 milijuna eura). Uz proširenja poslovnih lokacija u Središnjoj i Istočnoj Europi, tvrtka Gebrüder Weiss dodatno je razvila svoje područje poslovanja u Aziji i tako učvrstila svoj položaj kao međunarodna logistička tvrtka.

U Singapuru je otvorila novi logistički terminal i time je – zajedno s lokacijama u Dubaiju i Šangaju – ispunila geografsku prazninu na azijskom kontinentu. “Svojim klijentima u Aziji nudimo logističke usluge prema ujednačenim, visokim europskim standardima kvalitete i u kombinaciji sa znanjem specifičnim za regiju,” rekao je Wolfgang Niessner. Primjer za to je zajednički pothvat Gebrüder Weiss Automotive Logistics koji se od svojeg osnutka krajem 2014. godine kod više međunarodnih dobavljača i proizvođača u automobilskoj industriji etablirao kao vodeći pružatelj logističkih usluga (LLP).

E-TRGOVINA U FOKUSU
Logistički stručnjaci suočili su se sa stalno rastućom internetskom trgovinom tako što su proširili etablirano rješenje eFulfillment na različite zemlje Središnje i Istočne Europe. U sklopu toga tvrtka Gebrüder Weiss proširila je i svoje usluge dostave krajnjim korisnicima (Home Delivery – B2C) s dva dostavljača i montažom namještaja te je tako napredovala do statusa vodeće tvrtke na austrijskom tržištu. Osim toga, proširena je austrijska mreža DPD-a, koji obuhvaća i paketnu službu tvrtke Gebrüder Weiss (GWP), na više od 1000 poslovnica za preuzimanje paketa za privatne klijente.

Poslovno područje kopnenog prijevoza i logistike ukupno je povećalo svoj promet za 3,9 posto na 857,7 milijuna eura (2014: 825,8 milijuna eura). Poslovno područje Air & Sea zaključilo je 2015. godinu s prometom od 293,9 milijuna eura i rastom od 2 posto (2014: 288,1 milijuna eura). U područjima dostave paketa (KEP) i novog poslovanja promet je porastao jedan posto.

Koncern nije prošle godine bio uspješan samo u području transportne i skladišne logistike, već je postavio i temelje za svoj razvoj u području globalnog upravljanja opskrbnim lancem. “Da bismo iskoristili sve mogućnosti optimizacije za svoje klijente moramo razmotriti njihove složene lance dodane vrijednosti u njihovoj cjelini te ih podržati učinkovitim savjetovanjem, planiranjem i znanjem o logistici,” zaključio je Wolfgang Niessner.

POGLED NA 2016. GODINU
U 2016. godini tvrtka Gebrüder Weiss želi dodatno ojačati svoj vodeći položaj u Središnjoj i Istočnoj Europi, kao i duž drevnog Puta svile u smjeru Kine te na drugim inozemnim tržištima.

“Nastavit ćemo usklađivati svoje proizvode i procese s potrebama klijenata te razvijati inovativna rješenja kako bismo mogli držati korak s brzorastućom digitalizacijom. Zato ćemo se i u budućnosti osloniti na optimalno obrazovane i angažirane zaposlenike koji izvrsnošću usluge oduševljavaju naše klijente diljem svijeta”, kaže Niessner.

Prethodni članakDanci prodaju “ružno” voće i povrće
Sljedeći članakViktor Pavlinić postaje novi predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska