Kaufland je prvi trgovački lanac koji je putem svog letka objavio kako je na odabrane proizvode već od 29.11.2018. snizio cijene kao da PDV već sada iznosi 13 posto, iako će nova stopa PDV-a stupiti na snagu tek 1. siječnja sljedeće godine.

“U četvrtak, 29.11.2018., pokrenuli smo akciju ‘Prvi Dajemo Više’ u sklopu koje smo svojim kupcima omogućili da pomoću kupona prvi osjete niže cijene odabranih proizvoda. No, to je samo bio uvod: od ove subote nadalje, za sve naše kupce smo osim toga snizili sve cijene proizvoda na koje će se odnositi nova stopa PDV-a, što kod nas obuhvaća preko 130 vrsta svježeg mesa i ribe, oko 20 vrsta jaja, preko 50 različitih vrsta pelena i preko 170 različitih vrsta voća i povrća. Htjeli smo svojim kupcima već sada ususret blagdanima omogućiti da uživaju u nižim cijenama i da iz široke palete od preko 380 proizvoda koje im mi nudimo u navedenim robnim grupama, sami mogu izabrati što god žele”, potvrdila je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

Trgovački lanac uz to najavljuje kako će svoje kupce od četvrtka, 6.12.2018., iznenaditi s dodatnim pogodnostima, ali detalje još ne žele otkriti.