riba-hrvatske-jedi-sto-vrijedi-rijeka-lipanj-2012-largeManifestacija “Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi” održana je danas u Rijeci uz potporu HGK-Županijske komore Rijeka te je privukla mnogobrojne stanovnike tog grada koji su imali prilike kušati raznovrsne delicije plodova mora pripremljene od vrhunskih kulinarskih stručnjaka, izvijestili su iz HGK.

Tijekom manifestacije, održane u sklopu obilježavanja dana grada Rijeke Sv. Vida, podijeljeno je više tisuća porcija, a događaj je privukao i iznimnu medijsku pozornost, kaže se u priopćenju.

Projekt “Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi” iniciralo je Ministarstvo poljoprivrede u uskoj suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. U projekt su od samog početka uključeni i Hrvatska obrtnička komora, Ministarstvo turizma, ribarske zadruge te niz stručnih i znanstvenih institucija i suradnika.

Kroz zajedničku marketinšku kampanju na nacionalnoj razini cilj projekta je doprinijeti povećanju potrošnje proizvoda hrvatskog ribarstva u Hrvatskoj kao i podizanje svijesti potrošača o ovim proizvodima kao visoko vrijednoj hrani.

Nizom projektnih aktivnosti žele se stvoriti pretpostavke i uvjeti za stvaranje krovnog brenda koji će, jednom usvojen i etabliran, kupcu jamčiti sigurnost i kvalitetu hrvatskih proizvoda koja ih izdvaja od ostalih proizvoda na tržištu i pritom ukazivati na održivo gospodarenje prirodnim bogatstvima mora i kopnenih voda.

Iz HGK navode kako se u tom smislu želi postići što bolje pozicioniranje naših ribara, uzgajivača i prerađivača na domaćem tržištu, ali i na budućem tržištu EU koje je izuzetno zahtjevno.

Slogan projekta “Jedi što vrijedi!” odabran je iz razloga što je upravo danas, obzirom da su razne prehrambene niše sve veće i dostupnije, posebno važno pažljivo birati hranu koju vrijedi konzumirati, zaključuje se u priopćenju.