Poslovnica u Velikoj Gorici 39. je po redu poslovnica Narodnih novina i druga novootvorena ove godine, nakon trgovine u Vukovaru. U samom centru Velike Gorice, u Zagrebačkoj ulici na broju 33, nova suvremeno uređena trgovina donosi najbolju ponudu školskog i uredskog pribora, kao i redoviti asortiman s više od 3000 artikala. Svečanom otvorenju poslovnice prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Grada Velike Gorice Ervin Kolarec, predsjednik Uprave Narodnih novina d.d. dr. sc. Zlatko Hodak te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić.

“Narodne novine danas zapošljavaju 460 djelatnika, a stabilno poslovanje realiziramo kroz tri ključne djelatnosti: nakladničku, tiskarsku i trgovačku, koje svakodnevno razvijamo i usavršavamo uvođenjem novih tehnologija, platformi i otvaranjem novih te osuvremenjivanjem postojećih trgovina. Otvaranje nove poslovnice u Velikoj Gorici korak je na putu u budućnost još uspješnijeg poslovanja Narodnih novina. Vjerujemo i kako ćemo bogatom ponudom asortimana olakšati uredske, školske i administrativne obaveze Velikogoričana”, istaknuo je Zlatko Hodak ,predsjednik Uprave Narodnih novina.

Uz osvrt na značaj i doprinos novootvorene trgovine Narodnih novina, zamjenik gradonačelnika Kolarec je rekao: “Počašćeni smo što su Narodne novine odabrale grad Veliku Goricu kao mjesto svoje nove investicije. To će sigurno doprinijeti da svi naši sugrađani imaju priliku na jednom mjestu, bez odlaska iz grada naći sve što im je potrebno. Hvala Narodnim novinama, hvala Upravi, djelatnicima i djelatnicama te u ime naših sugrađanki i sugrađana izražavam toplu dobrodošlicu.”

Uz 2600 raznih službenih tiskanica, kupcima na izboru stoji bogati asortiman Narodnih novina, koji uz vlastitu robnu marku Nano, čine poznati te kvalitetni svjetski i domaći brendovi, kao što su Maped, Jolly, Herlitz, Schneider, Kores, Bodypack, Henzo, Wedo, Rebell, Foldermate, Edigs i brojni drugi.

Nastavak duge povijesti i tradicije
Narodne novine se primarno bave izdavanjem i tiskanjem službenoga lista Republike Hrvatske, službenih i drugih tiskanica, a paralelno razvijaju trgovačku djelatnost. Naime, trgovina je jedna od osnovnih poslovnih aktivnosti Narodnih novina, još od kako je Ljudevit Gaj u prvoj polovici 19. stoljeća otvorio prvu “novinarnicu”. Tragom toga, 1853. slijedilo je otvaranje prve “knjigarne”, koncepta sličnog današnjim knjižarama.

Danas, Narodne novine sa svojih 39 prodavaonica, tri franšizne jedinice te osam veleprodajnih jedinica uz Središnji logističko-distributivni centar u Savskom gaju u Zagrebu posjeduju kvalitetnu poslovnu infrastrukturu. Srednjoročnim planom poslovanja predviđeno je širenje i unaprjeđenje trgovačke djelatnosti.

Novootvorenu prodavaonicu u Velikoj Gorici kupci mogu posjetiti radnim danom od 7.30 do 20 sati, a subotom od 8 do 13 sati i uvjeriti se u bogatu ponudu vrhunskog školskog i uredskog pribora.