Lidl dodatno donirao 100.000 kuna u proizvodima za potrebite obitelji uoči Božića te božićna drvca za sve obitelji iz SOS Dječjih sela

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji tvrtke Lidl Hrvatska i Hrvatskog Caritasa predstavljeni su rezultati velike humanitarne akcije “Pomagati je lako!”, ali i mnoge druge Caritasove akcije.
U ovoj plemenitoj nacionalnoj akciji prikupljeno je više od 35 tisuća proizvoda, a Lidl je ovom prilikom dodatno uručio donaciju u vrijednosti 100.000 kuna, kako bi potrebitim obiteljima božićne blagdane učinio što ugodnijima.

Također, svim obiteljima iz SOS Dječjih sela darovao je božićna drvca koja je otkupio od Caritasa unutar akcije “Za tisuću radosti”.

Suradnja Lidla i Caritasa veseli nas već petu godinu zaredom. Prije svega veliko hvala svim našim kupcima, koji su još jednom pokazali svoje veliko srce i pomogli najpotrebitijim sugrađanima.

“Ove godine, osim proizvoda prikupljenih u akciji Pomagati je lako, odlučili smo zaokružiti lanac dobrote, na način da od Caritasa otkupimo božićna drvca koja humanitarno prodaju i darujemo ih svim obiteljima iz SOS Dječjih sela, kako bi im Božić bio što sretniji. Osjećamo posebnu toplinu oko srca vidjevši da su naše zajedničke donacije otišle u prave ruke”, poručili su iz Uprave Lidla.

O rezultatima ovogodišnje akcije “Pomagati je lako!” Lidla i Caritasa na konferenciji su govorili predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Boris Lukšić i ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina.

Na konferenciji su predstavljene i druge Caritasove akcije, a prisustvovali su članica uprave Hrvatskih šuma Marija Vekić, načelnik Sektora za potporu sustavu i programe Europske unije Darko Tot, pomoćnica pročelnice za socijalnu zaštitu i populacijsku politiku Grada Zagreba Romana Galić, ravnatelji/ce nad/biskupijskih Caritasa iz Zagreba, Splita i Varaždina – časna sestra Jelena Lončar, Slavko Jerončić, Ante Šola i Marinka Šenjug iz SOS Dječjeg sela Hrvatska te Ana Tutić i učenici OŠ Petra Zrinskog iz Zagreba.

Humanitarna akcija “Pomagati je lako!” provedena je na nacionalnoj razini prikupljanjem prehrambenih i higijenskih proizvoda za socijalno ugrožene obitelji i pojedince, korisnike pomoći nad/biskupijskih Caritasa diljem Hrvatske.

Uključivala je sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (85) i sve nad/biskupijske Caritase (17). U povodu završetka ovogodišnje akcije “Pomagati je lako!” Lidl Hrvatska uručio je dodatnu donaciju u vrijednosti 100.000,00 kuna u proizvodima, usmjerenu najpotrebitijim.

Lidl je podržao i Caritasovu akciju “Za tisuću radosti”, unutar koje se humanitarno prodaju božićna drvca u lončanicama, kupivši drvca obiteljima iz SOS Dječjih sela, kako bi svaka kuća u SOS selima diljem Hrvatske dobila božićno drvce.

Lidl je obiteljima donirao i božićne ukrase, a sama drvca posađena su u lončanice, što je cijeloj akciji dalo i hvalevrijednu ekološku komponentu.