ivan-cibaric-samo-gorjup-largeUgovorom se osigurava kontinuirana opskrba robom za male trgovce

Društvo Mercator-H i Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji kojim će Mercator omogućiti povoljnije uvjete nabave za male trgovce Saveza te će bez naknade komisionirati i dostavljati robu svim članicama, priopćeno je iz Mercatora.

Kako se navodi, mali će trgovci imati mogućnost povoljnije kupnje živežnih namirnica i proizvoda za dnevnu potrošnju, delikatesa, voća i povrća, zamrznutog programa, galanterijskih proizvoda i kozmetike, kućanskih aparata i zabavne elektronike, programa “sve za stol” te metalne galanterije za kućanstvo.

“Kao Savez imamo odgovornost prema malim trgovcima i ulažemo napore da ih zaštitimo te osiguramo kontinuirane i pouzdane izvore opskrbe i na taj način ojačamo poziciju malih trgovaca pred stupanje Hrvatske u Europsku Uniju. Naš je cilj očuvati malog trgovca kroz maksimalno povezivanje s distributerima i proizvođačima. Mercator je prepoznao značaj i važnost ujedinjenja malog trgovca prije ulaska Hrvatske u Europsku Uniju te dao potporu i vjetar u leđa njihovom opstanku”, istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora Ivan Ćibarić, predsjednik Saveza udruga malih trgovaca.

Iz Mercatora ističu kako kroz suradnju sa Savezom udruga malih trgovaca žele podržati rad malih trgovaca u vrlo izazovnim okolnostima u kojima posluju. “Trgovački lanac Mercator, koji već posluje na tržištima Europske Unije, ima potrebno iskustvo, znanje i primjenjuje standarde rada prema EU smjernicama pa kroz povoljnije uvjete nabave i druge pogodnosti može pružiti podršku u očuvanju i učvršćivanju pozicije malih trgovaca u Hrvatskoj”, napomenuo je Samo Gorjup, predsjednik Uprave društva Mercator- H.

Cilj Saveza je promicanje, razvoj, unapređenje i zaštita zajedničkih interesa na području male trgovine. Isto tako cilj je okupiti sve male trgovce s područja Republike Hrvatske kako bi zajedničkim nastupom prema dobavljačima i proizvođačima stvorili što bolje uvjete koji će omogućiti opstanak na tržištu.

Savez okuplja 340 pravnih osoba s ukupno 600 prodajnih mjesta te ostvaruje promet preko jedne milijarde kuna. Članice Saveza su Udruge malih trgovaca Zadar, Rijeka, Zagreb, Sisak i Međimurje, a planirano je širenje u sve hrvatske regije, kaže se u priopćenju.