ultra-gros-donacija-caritas-001Sredstva su namijenjena Caritasovoj kući za zbrinjavanje odraslih osoba s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem “Sv. Vinko Paulski” u Oborovu

Povodom svoje desete godišnjice djelovanja tvrtka Ultra Gros donirala je Caritasovoj kući za zbrinjavanje odraslih osoba s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem “Sv. Vinko Paulski” u Oborovu iznos od 50 tisuća kuna, priopćeno je u srijedu iz Ultra Grosa.

Donaciju, koja će biti namijenjena za kupnju antidekubitalnih madraca za štićenike kuće kao i za obnovu dijela stolarije na zgradi doma, uručio je direktor ovog trgovačkog udruženja Josip Butara.

“Ova je donacija proizašla iz želje da prigodom desete obljetnice rada našeg udruženja pomognemo nekome kome je ta pomoć stvarno potrebna. Odlučili smo novac koji bi inače potrošili na poklone poslovnim partnerima darovati u dobrotvorne svrhe”, naglasio je Butara prilikom posjeta Caritasovoj kući.

Ultra Gros je udruženje 18 hrvatskih trgovačkih kuća nastalo krajem studenog 2001. godine kao reakcija na promjene na tržištu nastale dolaskom stranih trgovačkih lanaca kada je postalo jasno da manji trgovci mogu opstati jedino udruženim snagama. Ultra Gros posluje na više od 650 prodajnih mjesta (maloprodaja, veleprodaja i specijalizirane prodavaonice), s 4000 zaposlenih.

“Zahvaljujemo se Ultra Grosu na donaciji. Antidekubitalni madraci koji su kupljeni iz doniranih sredstava namijenjeni su osobama vezanim uz krevet, a ova velikodušna gesta uveliko će im olakšati život. Također smo jako sretni što ćemo dotrajalu stolariju u zajedničkim prostorima za druženje zamijeniti novom što će omogućiti topli dom i tijekom zime”, izjavila je Andrijana Dragović, voditeljica Caritasove kuće.

Kuća “Sv. Vinko Paulski” u Oborovu otvorena je 1983. godine. Trenutno brine o 73 odrasle osobe s različitim vrstama tjelesnih i mentalnih oštećenja od kojih su neka višestruka. Mnoga oštećenja uzrokuju nepokretnost, polupokretnost i inkontinenciju. Od otvorenja do danas kroz kuću je prošlo oko 260 osoba.