Tržišne komunikacijeUNICEF i BILLA pomažu djeci s teškoćama u komunikaciji

UNICEF i BILLA pomažu djeci s teškoćama u komunikaciji

Trgovački lanac BILLA donirao 100 tisuća kuna UNICEF-u za projekt potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama.

UNICEF i trgovački lanac BILLA udružili su snage na programu “Potpomognuta komunikacija za djecu s teškoćama” kako bi djeci s teškoćama u razvoju omogućili da lakše komuniciraju i razvijaju svoje potencijale.

U sklopu suradnje, od svakog prodanog albuma “Čarobne avanture” BILLA i njeni kupci donirali su dvije kune za provođenje projekta, čime je prikupljeno 37.400 kuna. BILLA je dodatno donirala 62.600 kuna kako bi ukupna vrijednost donacije iznosila 100 tisuća kuna.

Završna svečanost suradnje obilježena je projekcijom animiranog filma “Kung Fu Panda 3” u kinu Tuškanac, na kojoj su predstavnici Bille uručili UNICEF-u ček za donaciju od 100 tisuća kuna.

Zahvalnicu na pruženoj podršci u provođenju programa potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama g. Velimiru Smetku, rukovoditelju Marketinga Bille uručila je glumica i UNICEF-ova podržavateljica Mirna Medaković Stepinac.

“Veseli nas što su Billa i njeni kupci prepoznali važnost pružanja jednakih prilika i mogućnosti djeci sa teškoćama u razvoju. Upravo je to najvažniji cilj ovog projekta, omogućavanje djeci koja ne mogu govorom izraziti što misle i osjećaju da ih okolina bolje razumije i da razviju sve svoje potencijale”, izjavila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

“Billa se uvijek aktivno uključuje u život zajednice u kojoj posluje te smo iznimno zadovoljni što smo kroz suradnju s UNICEF-om obuhvatili velik broj obitelji u svim županijama i Gradu Zagrebu te se nadamo da smo im uljepšali i olakšali svakodnevicu i komunikaciju njihove djece. Ovaj vrijedan projekt potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama u razvoju prepoznali su i naši kupci te im zahvaljujemo na sudjelovanju i prikupljenim sredstvima”, izjavio je g. Velimir Smetko rukovoditelj Marketinga Bille.

Donirana sredstva UNICEF će usmjeriti u edukaciju brojnih stručnjaka i roditelja o korištenju tableta s posebnim aplikacijama i računalnim programima kako bi djeci s teškoćama u razvoju omogućili da lakše komuniciraju, uče i razvijaju svoje potencijale.

Za sudjelovanje u programu prijavile su se ustanove i udruge iz osamnaest županija i Grada Zagreba, a procjenjuje se da će oko 60% djece rane dobi koja imaju razvojna odstupanja ili teškoće imati koristi od ovog programa.

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...