cro top 10_2Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh nakon pet izrazito uspješna dana zatvorili su svoja vrata.

Uz pjesmu klape Cambi u svečanom ozračju Kongresne dvorane Zagrebačkog velesajma sajmove je svečano otvorio Milan Bandić, koji je istaknuo izvrsnost hrvatske brodogradnje, sajmovanja i turističkih potencijala.

Naglasio je kako je za posjetitelje pripremljen bogat popratni sadržaj kao što su brojne promocije i degustacije te prezentacija 10 najboljih hrvatskih kuhara na natjecanju CRO TOP 10.

Nautika i Hotel&Gastroteh napunili su pet paviljona u kojima je bilo više od 400 izlagača na 15.000 m2 iz 25 zemalja.

S ponosom možemo reći da je sajmove posjetilo 25.582 posjetitelja – 26% više nego prošle godine.

Zagrebački sajam nautike jedini je kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, a očituje se u poslovnoj profiliranosti koji su mnogi izlagači prepoznali kao nezaobilazno mjesto prezentacije plovila i ostalih proizvoda.

25. JUBILARNI PUT
Izloženo je jedanaest hrvatskih premijera plovila: Bayliner 742, Bura 7,5, Vento 650, Galia 770, Galia 660 Marine 6, Sea Ray 19 SPX, Blueline 23 Deck, Marion 750 Sport, Prince 600 Cabin, Prince 570 Open, Mediteran Triton 15.

Na Nautici je bilo izloženo više od 100 plovila iz Hrvatske i inozemstva. Predstavljena je vrhunska ponuda jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i drugih sportova na vodi.

pogled_u_plavoOd popratnih događanja izdvajamo projekt “Pogled u plavo” koji je već nekoliko godina na sajmu Nautika.

Na svoj već prepoznatljiv način, u montažom bazenu promjera 10m i dubine 1.30m instruktori ronilačkog kluba bili su na raspolaganju svim posjetiocima sajma koji još nisu upoznali čari ronjenja s ronilačkom opremom.

Posjetitelji su mogli tijekom cijelog trajanja sajma uživo pratiti kako majstor kalafat završava tradicionalni drveni brod. Paviljon 8 i sajam Hotel&Gastroteh svaki dan privlačili su posjetitelje brojnim “mirisnim“ događanjima i bogatom ponudom domaćih proizvoda po pristupačnim cijenama.

Sljubljivanje hrane i vina, kuharska natjecanja, besplatne radionice za posjetitelje predstavljali su samo dio bogate ponude sajma Hotel&Gastroteh. Titulom najboljeg na natjecanju CRO TOP 10 okitio se Ante Ojdanić iz hotela Cornaro iz Splita, a nagradu je uručio osobno gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

Dojmovi sa sajma su nam od velike važnosti zato smo posjetili neke od naših izlagača i popričali s njima. Svi izlagači isticali su zadovoljstvo s dvije stvari: većom posjećenošću i obnovljenim i osvježenim paviljonima.