Varaždinska tekstilna tvrtka Varteks objavila je danas kako je dobila odobrenje za korištenje novog kredita Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) u ukupnom iznosu od 10,9 milijuna eura. Prvo povlačenje sredstava iz odobrenog kredita je realizirano iz čega će Varteks prioritetno podmiriti obveze prema svojim zaposlenicima, navode iz tvrtke.

Odobrenje za korištenje kredita provedeno je nakon što je sukladno planu restrukturiranja sklopljena predstečajna nagodba i zaključen Sporazum s razlučnim vjerovnicima o uređenju međusobnih odnosa i dodatnom financiranju Varteksa. Slijedom toga, realizirana je prodaja City centra Varteks na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te su zatvoreni postojeći krediti Varteksa prema Zagrebačkoj banci i HBOR-u.

Iz Varteksa ističu kako nova likvidnost postavlja i temelj za provedbu zacrtanih razvojnih planova, među kojima je unapređenje prodajnog portfelja i prodajnog koncepta pa će tako kupcima novi shop koncept predstaviti već u ožujku ove godine, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje Varteks i dalje ostaje prisutan.

Uoči predstavljanja novog flag ship storea Varteksa na Trgu bana Jelačića zbog preuređenja prostora pripremljena je totalna rasprodaja koja traje od 30. siječnja do 2. veljače, kaže se u priopćenju.