Na ovogodišnjem ocjenjivanju vina Vinagora u Budimpešti, vina tvrtke Vina Laguna ostvarila su poseban uspjeh i, među 600 vina iz 19 zemalja svijeta, nagrađena s čak tri zlatne i tri srebrne medalje te s posebnim nagradama Šampiona u kategoriji bijelih i crnih vina, izvijestili su iz ove vinarije.

Krajem lipnja održana je gala večera u hotelu New York Palace u Budimpešti na kojoj su dodijeljena priznanja najboljima ovogodišnje Vinagore, a priznanja za Vina Laguna primila je Sabina Salamun, enolog Agrolagune. Zlatom su se okitila vina: Vina Laguna Festigia Riserva Malvazija Vižinada 2013., Vina Laguna Festigia Merlot 2010. te Vina Laguna Festigia Castello 2011., a srebrom Vina Laguna Malvazija 2013., Vina Laguna Festigia Malvazija 2013., te Vina Laguna Festigia Cabernet sauvignon 2011.

Najboljim bijelim vinom sajma Vinagora i Šampionom bijelih vina proglašeno je vino Festigia Riserva Malvazija Vižinada 2013., a najboljim crnim vinom sajma i Šampionom crnih vina, Vina Laguna Festigia Merlot 2010.

Malvazije Vina Laguna nastavljaju ovime svoj “zlatni” niz s međunarodnih ocjenjivanja vina održanih proteklih mjeseci u Londonu i Bordeauxu.

Vinagora se smatra jednim od deset najprofesionalnijih ocjenjivanja vina u svijetu, a prvi puta je organizirano 1992. godine. Održava se pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije vinove loze i vina (OIV), te Međunarodne udruge enologa (UIOE).

Nagrade na natjecanju Vinagora u Budimpešti nastavak su sjajnih rezultata koje vina Vina Laguna ove godine postižu na brojnim domaćim i svjetskim ocjenjivanjima vina. Vrhunska priznanja plod su kontinuiranih ulaganja Agrolagune u nasade, ali i unapređenje procesa i razvoj proizvoda, posebno malvazije koja je zasigurno najprepoznatljivija i najcjenjenija istarska sorta, zaključuje se u priopćenju.