Vindijini kuhari Zoran Herman i Mladen Habunek osvojili su zlato i broncu na Svjetskom kulinarskom kupu održanom od 22. do 27. studenog u Luksemburgu, izvijestili su iz varaždinske prehrambene kompanije.

Na najvećoj kulinarskoj smotri na svijetu Vindijini kuhari natjecali su se kao dio hrvatske reprezentacije zajedno s hrvatskim Nacionalnim seniorskim i juniorskim timom, regionalnim timom Varaždinske županije te kuharima iz individualne kategorije.

Zoran Herman osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost koja se sastojala od svečanog menija od četiri slijeda za jednu osobu te četiri različita finger fooda za šest osoba.

Ovo je ujedno i prvo najviše priznanje hrvatske reprezentacije na Svjetskom kulinarskom kupu.

Mladen Habunek osvojio je brončanu medalju kao dio tima Varaždinske županije koji su predstavili svoja jela u kategoriji “hladna kuhinja”.

Uz Hrvatsku, na natjecanju je nastupilo još 55 drugih zemlja, 590 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova, 15 juniorskih, šest regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa, što sveukupno broji više od 1500 kulinarskih majstora.

Na sajmu Expogast, gdje je manifestacija održana, uz natjecanja i kulinarske eksponate posjetitelji su mogli vidjeti mnogobrojne inovacije iz gastronomskog svijeta i kušati brojne delicije koje su većinom nedostupne u svakodnevnom životu.