Grupa Vindija uključila se u obilježavanje Svjetskog dana mlijeka humanitarnom akcijom podjele Vindina, svog ukusnog mliječnog deserta

Kao i svake godine, prvi dan mjeseca lipnja bio je rezerviran za promociju zdravog načina života i uravnotežene prehrane, koju UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu provodi putem Svjetskog dana mlijeka.

U proslavu dana posvećenog jednoj od temeljnih namirnica u ljudskoj prehrani Vindija se uključila humanitarnom akcijom, podijelivši 1.100 kilograma svog deserta pod nazivom Vindino.

Taj ukusni mliječni proizvod koji je prvenstveno namijenjen najmlađoj skupini potrošača Vindija je darovala školama, vrtićima i domovima za nezbrinutu djecu diljem Hrvatske.

Vindino dolazi u tri varijante – kao mliječni desert s okusom lješnjaka i  čokolade te sirni desert koji donosi dvije izvrsne voćne kombinacije (jagoda – banana i jagoda – marelica).

Svjetski dan mlijeka prvi je put održan 2001. godine s ciljem da se ukaže na važnost svakodnevne konzumacije ovog zdravog proizvoda. Mlijeko je prirodno bogato kalcijem i vitaminom D koji štite kosti i zube održavajući ih čvrstim i zdravim.

Mlijeko ‘z bregov, koje ponosno nosi oznaku Mlijeko hrvatskih farmi, u samo 100 ml donosi 15% prosječne dnevne količine kalcija potrebne ljudskom organizmu.