U fokusuVioleta počela graditi tvornicu u Zelini

Violeta počela graditi tvornicu u Zelini

violeta-ftdPredviđeno je da Violetin pogon u Svetom Ivanu Zelini, iz kojeg će se opskrbljivati tržišta u regiji, bude otvoren u srpnju ove godine

Kompanija Violeta iz Gruda u Bosni i Hercegovini započela je u Svetom Ivanu Zelini kod Zagreba graditi tvornicu za proizvodnju papirne konfekcije. Završetak i otvaranje objekta za proizvodnju toaletnog papira, ubrusa i maramica, vrijednog 10 milijuna eura, predviđeno je za srpanj ove godine, potvrdio je Poslovnom dnevniku predsjednik Uprave Violete Petar Ćorluka.

Pomaknuti rokovi

Predviđeno je da Violetina zagrebačka tvornica opskrbljuje tržišta Hrvatske i Srbije te drugih zemalja regije poput Austrije i Mađarske, kaže Ćorluka. “Zainteresiranost kupaca za naše proizvode, posebno u Hrvatskoj, izrazito je velika”, objašanjava ulaganje vlasnik jedne od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija u ovom sektoru.“U sljedeće dvije godine planiramo jaku ekspanziju. Financijski smo stabilna i tržišno prilagodljiva kompanija pa sam siguran da ćemo iz svjetske ekonomske krize izaći još jače pozicionirani na tržištu, s većim volumenom prodaje i više zaposlenih”, kaže Ćorluka. Dodaje da je ambicija Violete postati regionalni lider u djelatnosti kojom se bavi. Prema njegovim riječima, tržišni udio Violetinih proizvoda je veći od 25 posto, sa stalnom tendencijom rasta. Osim tvornice u blizini Zagreba, Violeta na proljeće počinje graditi i tvornicu papira u industrijskoj zoni Begovača kod Livna u Bosni i Hercegovini. “Gradnja te tvornice trebala je početi krajem prošle godine, no rokove smo pomaknuli jer smo mijenjali detalje u projektu, a još nismo pribavili ni sve potrebne dozvole i suglasnosti”, naglašava Ćorluka. Prema njegovim riječima, na površini od 165 hektara industrijskog zemljišta, koje je Violeta kupila od općine Livno, planirana je gradnja tvornice papira koja bi zapošljavala 120 djelatnika, a investicija je vrijedna 50 milijuna eura. Violetina livanjska tvornica proizvodit će papir prema najsuvremenijoj švedskoj tehnologiji. “Riječ je o takozvanim velerolama papira koje sada uvozimo iz Italije”, rekao je Ćorluka.

Blokada vlasti
Prema Ćorlukinim tvrdnjama, predviđeno je da tvornica bude puštena u rad 18 mjeseci nakon početka gradnje. Trebala je biti izgrađena u Grudama gdje je i sjedište tvrtke, ali ju je Ćorluka zbog blokiranja lokalnih vlasti premjestio u Livno. Kako će se radom tvornice stvarati višak toplotne energije, u drugoj fazi planirana je i gradnja plastenika za proizvodnju povrća u kojima bi radilo još 120 ljudi.  (Poslovni.hr)

Strategija

Menadžer godine

Petar Ćorluka, vlasnik i predsjednik Uprave grudske Violete, nekoliko je puta u Bosni i Hercegovini bio proglašavan menadžerom godine.

Odustao od Palome

Javnost u regiji zainteresirao je kada je najavio da želi preuzeti slovenskoga giganta u sektoru papirnate galanterije Palomu. Međutim, nakon uvida u poslovne knjige Violeta je odustala od ponude, a Ćorluka je tom prilikom kazao kako “nitko tko kupi Palomu neće zbog toga biti sretan”.

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...