Ukupni prihodi Grupe Viro, koju uz virovitičku tvornicu šećera čine i županjske tvrtke Sladorana, Slavonija i Viro-kooperacija, u prošloj su godini iznosili 1,08 milijardi kuna, što je za 9,3 posto nego 2013.

Virovitička tvornica šećera Viro i povezana društva u prošloj su godini poslovali s gubitkom u iznosu od 219,9 milijuna kuna, za razliku od godine prije kada je ostvarena dobit od 13,4 milijuna kuna, podaci su iz nerevidiranog konsolidiranog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Grupe Viro, koju uz virovitičku tvornicu šećera čine i županjske tvrtke Sladorana, Slavonija i Viro-kooperacija, u prošloj su godini iznosili 1,08 milijardi kuna, što je za 9,3 posto više od ukupnih prihoda iz 2013. godine.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani za 11,6 posto, na 1,06 milijardi kuna.

Konsolidirani ukupni rashodi Grupe u prošloj su godini iznosili 1,3 milijarde kuna ili 34,1 posto više nego u prethodnoj godini.

Troškovi osoblja, kako se navodi u izvješću, smanjeni su za 27,6 posto, na 59,7 milijuna kuna, a troškovi amortizacije za 5,7 posto, na 67,5 milijuna kuna.

Dugoročne obveze Grupe Viro, prema podacima iz izvješća, u prošloj su godini smanjene za 17,75 posto, dok su se kratkoročne obveze smanjile za 4,4 posto u usporedbi sa stanjem obveza na kraju prethodne godine. (banka.hr / Hina)