VijestiRegijaVlada Srbije ograničila cijenu kruha

Vlada Srbije ograničila cijenu kruha

Mali trgovci koji prodaju kruh u Srbiji moraju imati najmanje 30 posto kruha od brašna T-500 u prodajnim objektima, a cijena mu ne smije biti veća od 46 centi.

Ukupna stopa marže, koja se obračunava na neto fakturu cijene, ne smije biti veća od šest posto, prenosi Tanjug.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu kruha od brašna T-500 kojom je propisana maksimalna prodajna cijena te namirnice u iznosu od 54 dinara (46 centi).

Interventna prodaja brašna
Mali trgovci koji prodaju kruh moraju imati najmanje 30 posto kruha od brašna T-500 u svojim prodajnim objektima. Proizvođačima kruha interventno će biti prodano 32.000 tona takvog brašna.

“Uredba ima za cilj zaštititi tržište, odnosno spriječiti deformacije u formiranju cijena ove robe koja je jako važna za opskrbu potrošača, posebno nižih socijalnih kategorija”, objavila je vlada Srbije​.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Čitač kartica Revolut Reader dostupan i u Hrvatskoj

Nakon početnog predstavljanja na 12 tržišta, Revolut nastavlja nastavlja diversificati svoju ponudu za poslovne korisnike i slobodne stručnjake i počinje nuditi plaćanja uživo sve...

izlog

Uronite u čaroliju Slavonske Kuće Vinkomir – spoj vrhunske gastronomije i kutjevačkih vina

"Slavonska kuća Vinkomir" nudi gostima ne samo izvanrednu hranu i vina, već i jedinstveni ambijent koji spaja rustični šarm prošlih vremena s modernom arhitekturom Zamislite...